Με τη με την πολύτιμη στήριξη της Εταιρείας ΚΕΑΝ, ο Χώρος Πολυγραμματιστών στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας είναι πλέον γεγονός.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής της δράσης, η ΚΕΑΝ ανάλαβε την οικονομική ενίσχυση της πρωτοβουλίας της Παγκύπριας Οργάνωσης Προώθησης Γραμματισμού για  διαμόρφωση χώρου αναμονής στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας, με δωρεά ύψους 13,000 ευρώ.
 
Τα εγκαίνια του χώρου τέλεσε την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρης Συλλούρης ενώ την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δρ. Ανδρέας Νεόφυτου, Επιστημονικός Διευθυντής του Νοσοκομείου, η κ. Μαρία Οδυσσέως, Deputy Marketing Manager της ΚΕΑΝ Soft Drinks Ltd, ο κ. Σάββας Βασιλείου, Πρόεδρος της Ομάδας Τέχνης ΠΟΕΔ Λευκωσίας, η κ. Κίκα Καζαμία, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και η κ. Ζαχαρούλα Μαλά,  Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Προώθησης Γραμματισμού. 
 
Για την υλοποίηση του έργου, η ΚΕΑΝ συνεργάστηκε τόσο με την Παγκύπρια Οργάνωση Προώθησης Γραμματισμού, όσο και με το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και την Ομάδα Τέχνης ΠΟΕΔ Λευκωσίας.  Μέσα από τη συνεργασία όλων των φορέων, δόθηκε η δυνατότητα σε νέους να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους και να δημιουργήσουν κάτι από την αρχή, αφού το τελικό σχέδιο της διαμόρφωσης του χώρου στηρίχτηκε σε συνδυασμό ιδεών των φοιτητών του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, υπό την επίβλεψη της επίκουρης καθηγήτριας κ. Κίκας Καζαμία. Παράλληλα, ομάδα εκπαιδευτικών της εικαστικής αγωγής σχεδίασαν ενότητες εμπνευσμένες από παραμύθια και ενέπλεξαν μαθητές και μαθήτριες στη δημιουργία πρωτότυπων έργων τέχνης, τα οποία θα κοσμήσουν τον χώρο, προσδίδοντάς του μια αλληλεπιδραστική και εκ-παιδευτική διάσταση.
 
Σκοπός του έργου, είναι να προωθηθούν οι επιδιώξεις της Οργάνωσης για δημιουργία ενός περιβάλλοντος γραμματισμού, με βιβλία, εκπαιδευτικά παιχνίδια, κατασκευές και διαδραστικές δραστηριότητες ώστε τα παιδιά και οι ενήλικες που επισκέπτονται τον χώρο να περνούν όσο γίνεται πιο ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο αναμονής τους. 
 
Όπως τόνισε ο Δρ. Ανδρέας Νεόφυτου, «ο χώρος Πολυγραμματισμών έρχεται να καλύψει τη βασική ανάγκη οι χώροι του Νοσοκομείου να είναι φιλικοί και ευχάριστοι, κυρίως δε οι χώροι αναμονής που απευθύνονται στα παιδιά και τους συνοδούς τους».
 
Η κ. Ζαχαρούλα Μαλά,  Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Προώθησης Γραμματισμού δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το έργο αυτό στο Μακάρειο Νοσοκομείο γιατί αφενός προσφέρει χαρά σε παιδιά που αναμένουν τις ιατρικές τους εξετάσεις και αφετέρου προωθεί τους σκοπούς της Οργάνωσης μας για ανάπτυξη δεξιοτήτων γραμματισμού σε ένα περιβάλλον που αγγίζει τη βάση της κοινωνίας.»
 
Από την πλευρά της η κ. Μαρία Οδυσσέως, Deputy Marketing Manager της ΚΕΑΝ Soft Drinks Ltd, επανέλαβε την πάγια θέση της Εταιρείας και δήλωσε το εξής: «H KEAN συμμετέχει ενεργά σε δράσεις και εκδηλώσεις που προάγουν τη συνοχή και ενδυναμώνουν την κυπριακή κοινωνία, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στη νέα γενιά Σε αυτό το πλαίσιο στηρίξαμε με περηφάνια το έργο διαμόρφωσης του χώρου αναμονής στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’ ώστε να γίνει πιο φρέσκος και ευχάριστος, ειδικά για τα παιδιά. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς που υλοποίησαν και στήριξαν την πρωτοβουλία αυτή».

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor