Η Lidl Κύπρου δίπλα στο Center for Talented Youth City για πέμπτη χρονιά

Το Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά/Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται και φέτος στην Κύπρο για να προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.

Η ημέρα γνωριμίας με το Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά [Center for Talented Youth (CTY) Greece] θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, από τις 9:30 το πρωί, μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι, στην Αγγλική Σχολή, στη Λευκωσία και απευθύνεται σε μαθητές από Ε΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας, οι μαθητές θα πάρουν μια γεύση από τα μαθήματα που προσφέρονται στο CTY Greece. Κι έτσι θα εξερευνήσουν έναν συναρπαστικό κόσμο απόκτησης γνώσης μέσα από πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και νέες εμπειρίες μάθησης από το Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά
  • Οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ Δημοτικού θα παρακολουθήσουν στα ελληνικά ένα από δύο μαθήματα Νανοτεχνολογία: Μικρόκοσμοι εν Δράσει! και Ο Συναρπαστικός Κόσμος των Πιθανοτήτων.Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά
  • Οι μαθητές από Α΄ Γυμνασίου έως και Γ΄ Γυμνασίου θα παρακολουθήσουν στα αγγλικά ένα από τα δύο μαθήματα Principles of Engineering και Introduction to Biomedical Sciences.
Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου από τις 18:00 έως τις 20:30 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (Αμφιθέατρο Κτηρίου Συμβουλίου – Συγκλήτου ‘’Αναστάσιος Γ. Λεβέντης’’, συμμετέχοντας ενεργά στον δημόσιο διάλογο που έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια για την εκπαίδευση και τις προοπτικές εξέλιξης των ταλαντούχων παιδιών, το Center for Talented Youth (CTY) Greece σε συνεργασία με την Οργάνωση Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΕΛΜΕΚ) και την Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) διοργανώνει στη Λευκωσία εκδήλωση με θέμα «Αναγνωρίζοντας & Υποστηρίζοντας Μαθητές με Εξαιρετικές Δεξιότητες», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και με την ευγενική χορηγία της Lidl Κύπρου.
 
Η διοργάνωση είναι ανοιχτή στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας όπως και σε:
•             Εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
•             Προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας
•             Ερευνητές, Σχολικούς ψυχολόγους
•             Πανεπιστημιακούς των Παιδαγωγικών Τμημάτων και Ψυχολογίας
•             Στελέχη εκπαίδευσης
•             Γονείς
 
Χρήσιμες πληροφορίες
  • Οι ομιλίες των Dr. O’Reilly και Dr. Reutlinger θα γίνουν στα αγγλικά
  • Η είσοδος στην ημερίδα είναι δωρεάν. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, ωστόσο, απαιτείται εγγραφή και κράτηση θέσης στο https://www.cty-greece.gr/el/content/cty-greece-day-conference-cyprus
  • Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. 
  • Ώρα προσέλευσης: 18:00
  • Διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Κύπρου, Αμφιθέατρο Κτηρίου Συμβουλίου-Συγκλήτου "Αναστάσιος Γ. Λεβέντης" (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, Αγλατζιά,  Λευκωσία).

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor