Εκπαιδευτική επίσκεψη από το Πολυτεχνείο Κρήτης στη VTTV

Τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαιοειδών της VTT Vasiliko Ltd (VTTV) επισκέφθηκαν πρόσφατα επιθεωρητές από Ελλάδα και Κύπρο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE CHEREE (Chemicals Regulations Enforcement & Inspections). Την επιθεώρηση διοργάνωσε το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μετά από αίτημα του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης επέλεξε τις εγκαταστάσεις της VTTV για πιλοτική εκπαιδευτική επιθεώρηση καθώς πληρούν όλες τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής οδηγίας SEVESO ΙΙΙ (Ανώτερη Βαθμίδα), η οποία αφορά την αντιμετώπιση και τον περιορισμό βιομηχανικών ατυχημάτων μεγάλης κλίμακας, καθώς και τους κανονισμούς REACH/CLP που σχετίζονται με την καταχώρηση, ταξινόμηση, επισήμανση και συσκευασία χημικών ουσιών και μιγμάτων. 

Σκοπός της επιθεώρησης ήταν η από κοινού πιλοτική εφαρμογή του Οδηγού Επιθεωρήσεων SEVESO ΙΙΙ, η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των δύο χωρών καθώς και η εφαρμογή σε πραγματικές συνθήκες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας επιθεωρήσεων «REACH e-Inspection tool» που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE CHEREE. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία καινοτόμα πλατφόρμα που υποστηρίζει την αποτελεσματικότητα των επιθεωρήσεων, συμβάλλοντας παράλληλα στη βελτίωση του επιπέδου εκπαίδευσης και συνεργασίας των επιθεωρητών Ελλάδας και Κύπρου. Την ίδια ώρα, η πλατφόρμα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τη συμμόρφωση των εταιρειών με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και κανονισμούς. 
 

 

Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης πραγματοποιήθηκε άσκηση επί χάρτου η οποία περιλάμβανε διαφορετικά σενάρια έκτακτης ανάγκης που μπορούσαν να οδηγήσουν σε σοβαρό ατύχημα, σύμφωνα με τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στην Έκθεση Ασφαλείας SEVESO και το Σχέδιο Άμεσης Ανταπόκρισης της VTTV.
 

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VTTV, κ. Γιώργος Παπαναστασίου, ευχαρίστησε το Πολυτεχνείο Κρήτης για την επιλογή των εγκαταστάσεων της εταιρείας για την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής επιθεώρησης σημειώνοντας πως: «Η VTTV ακολουθεί αυστηρά όλες τις ευρωπαϊκές οδηγίες και κανονισμούς καθώς και τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και υγείας για πρόληψη και άμεση αντιμετώπιση ατυχημάτων. Η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ χωρών, η συνεργασία ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και βιομηχανίας καθώς και η χρήση σύγχρονων εργαλείων συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση των διαδικασιών ασφάλειας και υγείας».

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor