«The Berengaria Project» (Υποταγή & Περιφρόνηση) ταξιδεύει στη Λεμεσό

Το ιδιαίτερο project που για περισσότερους από τρεις μήνες «έντυνε» καλλιτεχνικά διάφορα σημεία σε Λευκωσία και Λάρνακα, συναντάται για πρώτη φορά -ως ένα σώμα, στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού - Αποθήκες Παπαδάκη στη Λεμεσό. Τη γενική επιμέλεια του «The Berengaria Project» έχει η Γιάννα Τσολάκη, μέλος της ομάδας ΦΧΨ Heritage Design. 

Το θέμα 
Μια βασίλισσα που αφέθηκε στη μοίρα της, ένα ξενοδοχείο στον Πρόδρομο που παρά την εγκατάλειψη που βιώνει, εξακολουθεί να προκαλεί δέος και ένας οικισμός στα Πολεμίδια που παραπαίει, ακολουθώντας το πεπρωμένο του ονόματος που φέρει. Όταν, αρχές του καλοκαιριού, ξεκινούσε το «The Berengaria Project» (Υποταγή & Περιφρόνηση) να κάνει δειλά-δειλά την εμφάνισή του στα πολιτιστικά δρώμενα της Λευκωσίας και της Λάρνακας, τίποτα δεν προμήνυε το τι θα ακολουθούσε. Με κεντρικούς άξονες την Βασίλισσα Βερεγγάρια, γυναίκα του Βασιλιά Ριχάρδου Ι, το ξενοδοχείο στον Πρόδρομο και τον οικισμό στα Πολεμίδια, οι δημιουργοί που συμμετείχαν στο Project, αφέθηκαν ελεύθεροι να επιλέξουν το στοιχείο που αξιοποιούσαν, δημιουργώντας ένα έργο, βάσει της ιδιότητάς τους και έχοντας κατά νου τον συνδετικό κρίκο που συνδέει αυτά τα τρία στοιχεία, την Υποταγή και την Περιφόνηση. 
 


 

 

Επιπλέον έργα 
Έπειτα από τρεις πολύ επιτυχημένους μήνες παρουσίας σε Λευκωσία και Λάρνακα, το «The Berengaria Project» (Υποταγή & Περιφρόνηση) μεταφέρεται, ως ένα σώμα, στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού - Αποθήκες Παπαδάκη στη Λεμεσό, σε μία έκθεση με όλα τα έργα των δημιουργών που εκτέθηκαν έως σήμερα ενώ επιπλέον η έκθεση εμπλουτίζεται με έξι νέα έργα. Πρόκειται για δημιουργίες των Iris Nibbering, Μαρίας Τριλλίδου, Όμηρου Παναγίδη, Θεοπίστης Στυλιανού-Λαμπέρτ, Δημοσθένη Μιχαήλ και Μαρίας Μασούρα. 

Η έκθεση, η οποία θα περιλαμβάνει πολυδιάστατα και ποικιλόμορφα έργα, 30 και πλέον συντελεστών, θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού - Αποθήκες Παπαδάκη από τις 11 Οκτωβρίου 2019 μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2019. 

Εγκαίνια: 
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 
Ώρα: 19:00 

Ώρες Λειτουργίας: 
Τρ. Τετ. Πέμπ. Παρ. 10:00-13:00 και 16:00-19:00 
Δευτ. Σαβ. 10:00-13:00 

Διεύθυνση: 
Οδός Στάθη Παπαδάκη, Πάροδος Αγίου Ανδρέου, 3036

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor