Έργα του ζωγράφου Θεόφιλου εκτίθενται στο Άρσος

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Πολ και Νίνας Παστίδη παρουσιάζει, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου Άρσους, μέρος της συλλογής τους από τα αυθεντικά έργα του Μυτιληνιού ζωγράφου Θεόφιλου.

Την έκθεση θα χαιρετίσει ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης και θα είναι ανοιχτή για μία μόνο μέρα, με δωρεάν είσοδο για το κοινό. Το κοινοτικό Συμβούλιο Άρσους αναμένει ότι η εκδήλωση θα αγκαλιαστεί από επισκέπτες και καλλιτέχνες από όλη την Κύπρο.

Μια πρόταση, που σκοπό έχει να μυήσει το κοινό σε αυθεντικές δημιουργίες διάσημων και αναγνωρισμένων καλλιτεχνών. Αυτή είναι η τρίτη έκθεση που γίνεται στο χωριό Άρσος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της κοινότητας. Η συλλογή που θα παρουσιαστεί στο κοινό την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 16:00, στο χωριό Άρσος, περιλαμβάνει 35 έργα του Έλληνα λαϊκού ζωγράφου της νεοελληνικής τέχνης, με κυρίαρχο στοιχείο την εικονογράφηση της ελληνικής λαϊκής παράδοσης και ιστορίας.
 



Λίγα λόγια για το ίδρυμα
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα «Πολ και Νίνα Παστίδη» ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό να διαφυλάξει, να αναδείξει και να προβάλει την προσωπική συλλογή του ζεύγους Πολ και Νίνας Παστίδη, που αποτελείται από κυπριακά αντικείμενα και έγγραφα που έχουν σχέση με τον πολιτισμό, την ιστορία και την κυπριακή κουλτούρα. Η συλλογή τους είναι πολυποίκιλη και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αλληλογραφία και χάρτες από την Κύπρο της περιόδου 1353 με 1880, κυπριακές αρχαιότητες από τη Λίθινη εποχή μέχρι τη Μεσαιωνική περίοδο, εκκλησιαστικά κειμήλια, υφαντά, εργαλεία του παρελθόντος, αντίκες, πίνακες ζωγραφικής πρώτης και δεύτερης γενιάς Κυπρίων και Ελλήνων ζωγράφων, εισαγόμενα αντικείμενα από διάφορες περιοχές της Μεσογείου και της Ευρώπης, κοσμήματα και έντυπα από τον Αγώνα της ΕΟΚΑ και του 20ου αιώνα.

 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor