Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η φιλανθρωπική συναυλία «Αφιέρωμα στα μεγάλα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου»

InBusinessNews  13/09/2019 14:36
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η φιλανθρωπική συναυλία «Αφιέρωμα στα μεγάλα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η φιλανθρωπική συναυλία «Αφιέρωμα στα μεγάλα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου»

InBusinessNews  13/09/2019 14:36

Ασφυκτικά γεμάτο ήταν χθες βράδυ το Δημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκκας» στη Λεμεσό από τον κόσμο που παρευρέθηκε για να τιμήσει με την παρουσία του την μνήμη του σπουδαίου ποιητή, στιχουργού και πεζογράφου Μάνου Ελευθερίου και να γιορτάσει τα 30 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής.

RELATED ARTICLES


Το Κέντρο φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια προσφοράς του στην κυπριακή κοινωνία και μαζί ο Γιώργος Νταλάρας κλείνει τα 50 χρόνια παρουσίας του στα πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδος και της Κύπρου. Τον Γιώργο Νταλάρα συνόδευαν στην σκηνή ο Μίλτος Πασχαλίδη, ο Χρήστος Θηβαίος, η Ασπασία Στρατηγού και λαϊκή ορχήστρα. Την πρωτοβουλία για την διεξαγωγή των συναυλιών «Αφιέρωμα στα μεγάλα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου» είχε ο Σύνδεσμος Φίλων του Κέντρου, θέλοντας με τον δικό του τρόπο να τιμήσει και να γιορτάσει μαζί και τα δυο αυτά σημαντικά γεγονότα.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής, Δρα Αργύρης Αργυρίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά για το σπουδαίο έργο του καλλιτέχνη, ο οποίος μας χάρισε πάνω από 400 αγαπημένα τραγούδια και άφησε πίσω του μια βαριά κληρονομία από τα ωραιότερα τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ, σε μουσική μεγάλων Ελλήνων συνθετών.
 

2


Χαιρετισμό απηύθυνε και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων του Κέντρου, κα Φωτεινή Τσιρίδου, η οποία με την σειρά της έκανε σημαντική αναφορά για τα τρία προγράμματα που προσφέρει το Κέντρο. Τόσο ο Δρα Αργυρίου όσο και η κα Τσιρίδου αναφέρθηκαν και στον Ιδρυτή του Κέντρου, Δρα Αμερίκο Αργυρίου, του οποίου σήμερα οφείλουμε την λειτουργία του, αφού με τις άοκνες προσπάθειες του, την επιμονή και την προσήλωσή του στο στόχο, σήμερα το Κέντρο περηφανεύεται ότι έχει σώσει εκατοντάδες παιδιά από σίγουρη νοητική υστέρηση.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι, από τις εκθέσεις που έχουν καταγραφεί, σήμερα στην Κύπρο έχουν διαγνωσθεί πέραν των 200 βαρήκοων παιδιών, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση και διάγνωση που έγινε. Τα παιδιά αυτά ανέπτυξαν κανονικό λόγο και ενσωματωθήκαν πολύ πιο εύκολα στο κοινωνικό σύνολο.

 

Κλείνοντας, τόσο ο Δρα Αργυρίου όσο και η κα Τσιρίδου, έστειλαν τα δικά τους μηνύματα προς την πολιτική ηγεσία. Και οι δυο επισήμαναν ότι η συνεχής προσφορά της Κυβέρνησης να στηρίζει τον εθελοντισμό είναι πολύ σημαντική για την  στήριξη της κοινωνίας για ένα καλύτερο μέλλον. «Η ανάγκη για προσφορά μας στον συνάνθρωπο και στην κοινωνία μας γενικότερα είναι εξέχουσας σημασίας αφού ο εθελοντισμός είναι ο μοναδικός τρόπος που μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές πολλών συνανθρώπων μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δρα Αργυρίου. Η κα Τσιρίδου, τέλος, ευχαρίστησε την Κυβέρνηση για την σημαντική οικονομική στήριξη που παραχωρεί στο Κέντρο και υπογράμμισε ότι η συμπαράστασή αυτή πρέπει να συνεχιστεί και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. 

Οι συναυλίες συνεχίζονται αύριο Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στο Παττίχειο Αμφιθέατρο στη Λάρνακα και την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στο Θεατράκι του Προεδρικού Μεγάρου στη Λευκωσία. Οι συναυλίες ξεκινούν στις 9 το βράδυ.

Εισιτήρια διατίθενται ηλεκτρονικά από την tickethour.com.cy, στο τηλ  77 77 70 40  και από όλα τα ACS couriers  σε όλες τις πόλεις.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας