Εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία για την προστασία των πουλιών από VTTV και BirdLife Cyprus

Με στόχο την προστασία των πουλιών και ευρύτερα του περιβάλλοντος η VTT Vasiliko Ltd (VTTV) σε συνεργασία με τον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου (BirdLife Cyprus) πραγματοποίησε σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε δημοτικά σχολεία της περιοχής.

Οι μαθητές όλων των τάξεων των Δημοτικών Σχολείων Ζυγίου – Μαρί, Τόχνης και Καλαβασού είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα πουλιά της Κύπρου και υπό την έμπειρη καθοδήγηση του προσωπικού του Πτηνολογικού Συνδέσμου κατασκεύασαν φωλιές και ποτίστρες για πουλιά. Τα παιδιά έπαιξαν επίσης επιτραπέζια παιχνίδια, ζωγράφισαν και έφτιαξαν διάφορες χειροτεχνίες με θέμα τα πουλιά της Κύπρου.
 

 

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν δύο εκπαιδευτικά προγράμματα, ένα στο Δημοτικό Σχολείο Ζυγίου – Μαρί και ένα στο Δημοτικό Σχολείο Καλαβασού, το οποίο παρακολούθησαν και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τόχνης. Αξίζει να σημειωθεί πως στις δραστηριότητες συμμετείχαν συνολικά 102 μαθητές και από τα τρία σχολεία.

Ο Διευθυντής του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου κ. Μάρτιν Χέλλικαρ δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είχαμε την ευκαιρία να μοιραστούμε με τους μαθητές Ζυγίου, Μαρί, Τόχνης και Καλαβασού τις γνώσεις και την αγάπη μας για τα πουλιά της Κύπρου και να καλλιεργήσουμε σε αυτά αίσθημα σεβασμού προς τη φύση. Ευελπιστούμε σε συνέχιση της συνεργασίας με τη VTTV για περισσότερες περιβαλλοντικές δράσεις στην περιοχή Βασιλικού».
 

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VTTV, κ. Γιώργος Παπαναστασίου, σημείωσε πως: «Η περιβαλλοντική βιωματική εκπαίδευση παίζει σημαντικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση των μαθητών και την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης. Η εκστρατεία της VTTV με τον Πτηνολογικό Σύνδεσμο στα δημοτικά σχολεία της περιοχής όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία, στοχεύει στη μετάδοση της απαραίτητης γνώσης στους μαθητές ώστε να καταστούν υπεύθυνοι πολίτες που νοιάζονται πραγματικά για το περιβάλλον και λαμβάνουν μέτρα για την προστασία του». 
 

 

Ο κ. Παπαναστασίου εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συνεργασία με τον Σύνδεσμο θα συνεχιστεί και με άλλες δράσεις στην περιοχή. Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι βρίσκεται υπό μελέτη η δημιουργία μονοπατιού μελέτης της φύσης - παρατήρησης πουλιών, το οποίο θα διασχίζει τις κοινότητες της περιοχής, καθώς και η λήψη μέτρων για τη μείωση χρήσης δηλητηρίων στην ύπαιθρο με την τοποθέτηση τεχνητών φωλιών για το Ανθρωποπούλι.
 

 

Η εκστρατεία ενημέρωσης των μαθητών εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρμόζει η VTTV, το οποίο επικεντρώνεται στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και περιλαμβάνει δράσεις που προάγουν την Ποιοτική Εκπαίδευση, τη δημιουργία Βιώσιμων Πόλεων και Κοινοτήτων, τη Ζωή στη Στεριά, τη Φθηνή και Καθαρή Ενέργεια και την Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor