Εξάλειψη πλαστικών απορριμμάτων: Ο όμιλος SRG στηρίζει το σχέδιο STOP στην Ασία

Δελτίο τύπου  06/06/2019 17:59
Εξάλειψη πλαστικών απορριμμάτων: Ο όμιλος SRG στηρίζει το σχέδιο STOP στην Ασία

Εξάλειψη πλαστικών απορριμμάτων: Ο όμιλος SRG στηρίζει το σχέδιο STOP στην Ασία

Δελτίο τύπου  06/06/2019 17:59
Ο όμιλος Schwarz Retail Group (SRG) (Lidl, Kaufland, PreZero), με στόχο να συμβάλλει στην εξάλειψη των πλαστικών απορριμμάτων, στηρίζει το σχέδιο STOP (Stop Ocean Plastics) ως τεχνικός εταίρος. Το σχέδιο STOP είναι μια ηγετική πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την πρόληψη της συσσώρευσης πλαστικών απορριμμάτων στους ωκεανούς και συνεργάζεται πρωτίστως με τοπικές κοινότητες στην Ινδονησία, για την ανάπτυξη αποτελεσματικών συστημάτων διαχείρισης απορριμμάτων σε τοπικό επίπεδο. Ο όμιλος SRG είναι η πρώτη εταιρεία λιανικής πώλησης τροφίμων που στηρίζει αυτήν την πρωτοβουλία, η οποία ξεκίνησε στην Ινδονησία το 2017. 

RELATED ARTICLES

 
Έκτοτε, μεγάλες επιχειρήσεις προερχόμενες από όλο το φάσμα της αλυσίδας εφοδιασμού πλαστικού, το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας, όπως επίσης και πολυάριθμοι κρατικοί φορείς της Ινδονησίας, έγιναν εταίροι του σχεδίου. Η απαρχή για το σχέδιο STOP ήταν μια πρωτοβουλία που ξεκίνησαν οι εταιρείες Borealis και SYSTEMIQ. Στο πλαίσιο του σχεδίου, παρέχεται στήριξη σε πόλεις και κοινότητες μέσω της παροχής τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης και της μετάδοσης δεξιοτήτων για τη θέσπιση συστημάτων διαχείρισης απορριμμάτων. Το πρώτο έργο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2018 στο Muncar, μια παραθαλάσσια πόλη στο νησί Ιάβα της Ινδονησίας. Εντός του τρέχοντος έτους, πρόκειται να πραγματοποιηθούν συνεργασίες με δύο ακόμη πόλεις. 
 
Στρατηγική σε επίπεδο ομίλου: «REset Plastic»
Η συμμετοχή του ομίλου Schwarz Retail Group στο σχέδιο STOP γίνεται στο πλαίσιο της στρατηγικής «REset Plastic» που θεσπίστηκε το 2018 και εφαρμόζεται σε επίπεδο ομίλου. «Με την εταιρική στρατηγική μας για τη χρήση του πλαστικού, επιδιώκουμε να καθιερώσουμε έναν νέο τρόπο σκέψης για ένα μέλλον χωρίς απορρίμματα», ανέφερε ο Thomas Kyriakis, Manager της Schwarz Zentrale Dienste. Στο πλαίσιο της στρατηγικής, προσδιορίστηκαν πέντε πεδία δράσης, στα οποία περιλαμβάνονται τα εξής: πρόληψη, σχεδιασμός, ανακύκλωση, εξάλειψη, καθώς και καινοτομία και έρευνα.
 
Ο Alfred Stern, Διευθύνων Σύμβουλος της Borealis, πρόσθεσε τα εξής: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συμμετοχή του ομίλου Schwarz, της πρώτης εταιρείας λιανικής πώλησης τροφίμων που στηρίζει την πρωτοβουλία, και προσβλέπουμε στη συμμετοχή περισσότερων εταίρων ώστε να διασφαλίσουμε τη διαρκή και περαιτέρω ανάπτυξη του σχεδίου STOP».
 
«Για εμάς, η απόφαση του ομίλου Schwarz να συμμετάσχει στο σχέδιο STOP είναι πολλά περισσότερα από την απλή συλλογική δέσμευση για την ανάπτυξη ενός καθαρού συστήματος ανακύκλωσης απορριμμάτων», ανέφερε ο Martin Stuchtey, Συνιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της SYSTEMIQ. «Δείχνει ότι ηγετικές εταιρείες αρχίζουν να παρέχουν τα προϊόντα τους στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας»..  
 
 

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας