ΙΝΓΚ: Χρώματα ενημέρωσης για τη Νόσο του Huntinghton

Δελτίο Τύπου  24/05/2019 11:35
 ΙΝΓΚ: Χρώματα ενημέρωσης για τη Νόσο του Huntinghton

ΙΝΓΚ: Χρώματα ενημέρωσης για τη Νόσο του Huntinghton

Δελτίο Τύπου  24/05/2019 11:35

Ο Μάιος είναι ο μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τη Νόσο Huntinghton, ένα σπάνιο νευροεκφυλιστικό κληρονομικό νόσημα, το οποίο επηρεάζει σταδιακά τη φυσική, γνωστιακή και συναισθηματική κατάσταση του ατόμου. 

RELATED ARTICLES

Ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες που προγραμματίζονται περιλαμβάνεται η φωταγώγηση σημαντικών κτιρίων σε όλο τον κόσμο. Ο Κυπριακός  Σύνδεσμος για τη Νόσο του Huntington συμμετέχει στο παγκόσμιο αυτό κίνημα με εκδηλώσεις φωταγώγησης κτιρίων της Κύπρου όπως είναι το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Αρχαιολογικό μουσείο και άλλα.

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου ως εξειδικευμένο κέντρο αναφοράς για νευρολογικές και γενετικές παθήσεις υποστηρίζει την προσπάθεια αυτή με τη φωταγώγηση του κτιρίου του στα χρώματα μπλε και μωβ από σήμερα.  

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο για τη Νόσο του Ηuntington, ο οποίος προσφέρει υπεύθυνα ενημέρωση και στήριξη σε όλους όσοι επηρεάζονται από τη Νόσο (πάσχοντες, ασυμπτωματικοί φορείς, φροντιστές, οικογένειες, επαγγελματίες υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών).

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας