100 δενδρύλλια για τα 100χρονα της ΕΛΗΑΣ Λυθροδόντα

Δελτίο Τύπου  21/05/2019 10:11
100 δενδρύλλια για τα 100χρονα της ΕΛΗΑΣ Λυθροδόντα

100 δενδρύλλια για τα 100χρονα της ΕΛΗΑΣ Λυθροδόντα

Δελτίο Τύπου  21/05/2019 10:11
Μια ακόμη όμορφη εκδήλωση με θετικά μηνύματα οργανώθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στο Λυθροδόντα, στο πλαίσιο των πλούσιων εορτασμών για τα 100 χρόνια ζωής και προσφοράς του σωματείου ΕΛΗΑ (1919-2019). 

RELATED ARTICLES

 
Με μαζική συμμετοχή πολλών μελών και φίλων του σωματείου φυτεύτηκαν εκατό δενδρύλλια, κυρίως πεύκα, σε περιοχή λίγο έξω από το χωριό, στο δρόμο που συνδέει το Λυθροδόντα με τα Λεύκαρα.  Η δενδροφύτευση της Κυριακής έρχεται ως συνέχεια της φύτευσης από τον υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή ενός αιωνόβιου ελαιόδεντρου στην είσοδο του κτηρίου του σωματείου. Με δική του πρωτοβουλία, τα δενδρύλλια προσφέρθηκαν από το Τμήμα Δασών, στελέχη του οποίου παρέστησαν στην εκδήλωση και βοήθησαν στη φύτευση των δέντρων.
 
ΕΛΗΑ2

Βαθιά συμβολική πράξη χαρακτήρισε τη δενδροφύτευση ο Χάρης Συμεωνίδης, σε σύντομη ομιλία του εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής. Και συμπλήρωσε: «Το μικρό αυτό πάρκο που σιγά-σιγά θα δημιουργηθεί, θα συνδέει το παρελθόν με το παρόν του σωματείου και θα υπενθυμίζει στις επόμενες γενιές την ιστορική του διαδρομή και τη σημαντική προσφορά του».

Η ΕΛΗΑ ιδρύθηκε το 1919 με την επωνυμία «Αναγνωστήριον η Μεγάλη Ελλάς» και κλείσθηκε από τη βρετανική αποικιοκρατική διοίκηση το 1931 λόγω της εθνικής της δράσης. Επαναλειτούργησε το 1938 ως «Γεωργικός Σύλλογος ΕΛΗΑ Λυθροδόντα» και μετεξελίχθηκε στη σημερινή του μορφή. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εκατονταετηρίδα του σωματείου προγραμματίσθηκαν πολλές εκδηλώσεις, που θα κορυφωθούν αρχές Οκτωβρίου με συγκέντρωση στη γνωστή πλατεία του Λυθροδόντα, κατά την οποία θα παρουσιαστεί το Λεύκωμα των 100 χρόνων σε μια επιμελημένη έκδοση.
 

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας