Η Μονακό του 2004 απέναντι σε πρώην Έλληνες διεθνείς στην Λευκάδα

O μεγάλος Μισέλ Πλατινί έχει πει πως "το ποδόσφαιρο είναι άθλημα που έχει σκέψη και ψυχή". Τα λόγια του δεν βρίσκουν εφαρμογή μόνο στα γήπεδα των μεγάλων διοργανώσεων, αλλά επιβεβαιώνονται και μέσα από όσα μπορεί να προσφέρει το άθλημα στην κοινωνία ευρύτερα.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, η Λευκάδα φοράει τα καλά της και ετοιμάζεται να υποδεχθεί παγκόσμιους αστέρες της στρογγυλής θεάς! Ο Οδυσσέας Νυδριού, που από το 2016 έχει αδελφοποιηθεί με την Μονακό, διοργανώνει φιλικό αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 18.30 στο Δημοτικό στάδιο Λευκάδας.
 
Παίκτες από την θρυλική ομάδα της Μονακό του 2004 όπως, ο Ζήκος, ο Ζιουλί, ο Ρόμα, ο Ροτέν, ο Μπερνάρντι, ο Σισέ, ο Σκιλασί, ο Ζιβέ και άλλες δόξες του παρελθόντος που αγωνίστηκαν στο Πριγκιπάτο όπως ο Γιάγια Τουρέ, ο Καρβάλιο, ο Μοντέστο, ο Ζέραρντ Λόπεζ, ο Σεβαντόν, ο Ελ Φακιρί, ο Πικιόν με προπονητή τον Λεονάρντο Ζαρντίμ θα αντιμετωπίσουν τους Έλληνες διεθνείς που σήκωσαν την Ελλάδα ψηλά το 2004.
Την ελληνική ομάδα αποτελούν οι Καραγκούνης, Δέλλας, Κατσουράνης, Νταμπίζας, Λάκης, Δ. Παπαδόπουλος, καθώς και άλλοι διεθνείς που τίμησαν το εθνόσημο όπως οι Γκέκας, Γεωργάτος, Λυμπερόπουλος, Σαλπιγγίδης, Κυργιάκος, Κοτσόλης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σηφάκης, Στολτίδης, Β. Μπορμπόκης, με προπονητές τον Τάκη Λεμονή και τον Γιώργο Δώνη.
 
Όλα τα έσοδα αυτής της  "ανατρεπτικής" αναμέτρησης, μεταξύ δύο ομάδων που πριν από 15 χρόνια απέδειξαν τα μεγάλα κατορθώματα που  μπορεί να κάνει η "ψυχή", θα διατεθούν στον Φιλανθρωπικό Σύλλογο της Λευκάδας «Φάρο» που εδώ και χρόνια φροντίζει πάνω από εξήντα άπορες οικογένειες, οι περισσότερες με παιδιά στο νησί.
 
Ο Τραϊανός Δέλλας που στις 3 Ιουνίου θα πατήσει και αυτός το χορτάρι του δημοτικού σταδίου της Λευκάδας, φωτογραφήθηκε στο νησί με τις γυναίκες που είναι η «ψυχή» του Φάρου. Ο Έλληνας άσσος θέλησε έτσι να στείλει το δικό του μήνυμα ενόψει του φιλανθρωπικού αγώνα: «Χαίρομαι που θα παίξω ποδόσφαιρο κι εγώ για καλό σκοπό στην όμορφη Λευκάδα. Είναι μοναδική ευκαιρία για τους Λευκαδίτες και όχι μόνο, να παρακολουθήσουν από κοντά αστέρια παγκόσμιας κλάσης. Κυρίως όμως με την παρουσία μας, ποδοσφαιριστές, προπονητές αλλά και κόσμος έχουμε έναν κοινό σκοπό να γεμίσουμε τον κουμπαρά του «Φάρου» που βοηθάει ανιδιοτελώς χρόνια τώρα άπορες οικογένειες στο νησί».
 
Πλάι του μια γυναίκα με διαχρονική κοινωνική δράση στο νησί ιδρυτικό μέλος του «Φάρου» η γνωστή Λευκαδίτισσα επιχειρηματίας και οικονομολόγος Αργυρή Κατωπόδη. Είναι ο άνθρωπος που έφερε σε επαφή όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, τους εκπρόσωπους  της οικογένειας Ριμπολόβλεφ, ιδιοκτήτες του «Σκορπιού» αλλά και την ποδοσφαιρική ομάδα της Μονακό, τον "Οδυσσέα Νυδριού"  που έχει "αδελφοποιηθεί" με τη Μονακό και διοργανώνει τον φιλικό αγώνα και το Δ.Σ του "Φάρου", εξασφαλίζοντας την ομόφωνη υποστήριξη όλων στην πρωτοβουλία που ανέλαβε.
 
 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor