Μαθητές του ISOP βραβεύθηκαν σε πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος

Το τρίτο βραβείο στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Ελλάδα-Κύπρος-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες”, στην κατηγορία «Διηγήματα», κέρδισε το International School of Paphos (ISOP), για τη συμμετοχή μαθητών του με το διήγημα «Μακάρι να ΄ταν όνειρο». 
 
Το ISOP εκπροσωπήθηκε στο Πρόγραμμα από έξι μαθήτριες της πέμπτης τάξης του δημοτικού σχολείου, τις Αθηνά Μιχαηλίδου, Ιωάννα Βασιλείου, Έφη Ονησιφόρου, Αλεξάνδρα Παλά, Αριάδνη Μασέδο και Αγγελίνα Περικλέους, οι οποίες, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Ελεάνας Χαραλάμπους, έγραψαν το διήγημα «Μακάρι να’ταν όνειρο». Το διήγημα πραγματεύεται τα γεγονότα και τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Αγάπη και η Δικαιοσύνη είναι δύο έννοιες που μπορούν να υπερνικήσουν κάθε κακό και να σταματήσουν τον πόλεμο.
 
Στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του σχολικού έτους 2018-2019 συμμετείχαν γύρω στις 14,500 μαθητές, από 245 σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, με 1,850 περίπου έργα. Οι απονομές στα σχολεία που βραβεύθηκαν έγιναν στη Λευκωσία στις 19 Απριλίου 2019. Σκοπός του Προγράμματος, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και υλοποιείται με την έγκριση των Υπουργείων Παιδείας της Ελλάδας και της Κύπρου, είναι η δημιουργία μιας «εκπαιδευτικής γέφυρας» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, η οποία θα ενισχύει τη συνεργασία ανάμεσα στα σχολεία όλου του ελληνισμού.
 
Το International School of Paphos συγχαίρει τις έξι μαθήτριες και την καθηγήτριά τους για την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά που επέδειξαν έτσι ώστε να επιτευχθεί αυτή η διάκριση, χαρίζοντας παράλληλα, ακόμα μία μεγάλη επιτυχία στο σχολείο.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor