Η Ballywool αναδείχθηκε «Επιχείρηση της χρονιάς 2019»

  23/04/2019 12:50
Η Ballywool αναδείχθηκε «Επιχείρηση της χρονιάς 2019»

Η Ballywool αναδείχθηκε «Επιχείρηση της χρονιάς 2019»

  23/04/2019 12:50

Συνεχίζοντας τις προσπάθειές για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικής σκέψης και της καινοτομίας στα σχολεία, το Junior Achievement Κύπρου (JA Cyprus) φιλοξένησε την περασμένη Παρασκευή το Τελικό Διαγωνισμό του προγράμματος «Μαθητική Επιχείρηση» 2019. Ο διαγωνισμός, στον οποίο παρευρέθηκαν περισσότεροι από 400 επισκέπτες, αποτέλεσε το αποκορύφωμα των προσπαθειών 500 μαθητών, ηλικίας 15-18 ετών, οι οποίοι δημιούργησαν και λειτούργησαν δική τους μαθητική εταιρεία κατά τη διάρκεια του προηγούμενου σχολικού έτους. 

RELATED ARTICLES


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, 10 φιναλίστ από τις 52 μαθητικές εταιρείες που δημιουργήθηκαν το 2019, παρουσίασαν δημόσια σε εξειδικευμένη κριτική επιτροπή τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν τον τίτλο «Εταιρεία της Χρονιάς». Εκτός από τον κύριο τίτλο «Εταιρεία της Χρονιάς» και τα βραβεία δεύτερης και τρίτης θέσης, μαθητικές εταιρίες έλαβαν και άλλα ειδικά βραβεία για τα επιτεύγματά τους σε βασικούς τομείς επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Φέτος, ο τίτλος της "Εταιρείας της Χρονιάς" πήγε στην Ballywool, τη μαθητική εταιρεία από το Λύκειο Ακροπόλεως (Λευκωσία). Η εταιρεία δημιούργησε χειροποίητες, φιλικές προς το περιβάλλον, επαναχρησιμοποιούμενες μπάλες για το στεγνωτήριο ρούχων, κατασκευασμένες από 100% μαλλί. Οι μπάλες μπαίνουν στο στεγνωτήριο μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα, μειώνοντας το χρόνο στεγνώματος και  εξοικονομώντας παράλληλα ενέργεια και κόστος.
 

janews4

 

Η CanTeens,  μαθητική εταιρεία από το The English School Λευκωσίας, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό. Η ομάδα CanTeens δημιούργησε μια εφαρμογή διαθέσιμη σε συσκευές ios και Android όπου οι μαθητές/τριες μπορούν να παραγγείλουν φαγητό από το σχολικό κυλικείο τους τη στιγμή που θέλουν και πληρώνουν είτε διαδικτυακά ή κατά τη διάρκεια της παραλαβής.
 

janews2H Οlivizer, μαθητική επιχείρηση από το Λύκειο Λατσιών, κατέλαβε την τρίτη θέση δημιουργώντας οργανικό λίπασμα από πυρήνια ελιών σε συνδυασμό με ένα βιολογικό πλαστικό που λειτουργεί ως δεύτερο λίπασμα.

 

janews3

 

Οι νικητές των Signature Awards ήταν:

Βραβείο Καλύτερου Περιπτέρου Εμπορικής Έκθεσης – 1η Μέρα Hive (Λύκειο Αρχαγγέλου Απόστολος Μάρκος), 2η Μέρα  Paleo (G C School of Careers)
Βραβείο Καλύτερου Λογότυπου – Smelia (Λύκειο Ιδαλίου)
Βραβείο για το Προϊόν/Υπηρεσία με τις Περισσότερες Πωλήσεις – Voice4me (The English School Nicosia)
Βραβείο για το Πιο Καινοτόμο Προϊόν/Υπηρεσία – BDI (The Grammar School)
Βραβείο για το Καλύτερο Branding και Ψηφιακή Επικοινωνία – Paleo (G C School of Careers)
Βραβείο για τον Καλύτερο Ετήσιο Απολογισμό/Έκθεση – Ballywool (Λύκειο Ακροπόλεως)
Βραβείο Phoenix – IASI (Pascal English School Larnaca)
Βραβείο Κοινωνικής Ευθύνης – StrawVision (American Academy Larnaca)
Βραβείο Καλύτερου Εμπορικού Βιντεοκλίπ από την AstroBank – Thro N’ Gro (Λύκειο Δασούπολης)
 

janews5

 

Στην εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Νίκου Αναστασιάδη παρευρέθηκαν ο Επικεφαλής Επιστήμονας για την Έρευνα και την Καινοτομία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκος Κόκκινος, η Αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου,ο Δρ Κυπριανός Λούης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ο Κωνσταντίνος Καραγιώργης, Ανώτερος Λειτουργός Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, εκπρόσωποι των εταιρειών χορηγών του Οργανισμού, καθώς και στελέχη του επιχειρηματικού και βιομηχανικού κόσμου της Κύπρου.

Η Ballywool θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο 2019 στη Λιλ (Γαλλία).

Ο οργανισμός JA Cyprus υποστηρίζεται από: 
• Στρατηγικός Συνεργάτης: Astrobank Κύπρου
• Εταίροι: Cyta, PwC Κύπρου και ExxonMobil Κύπρου
• Υποστηρικτές: MetLife, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Θεσμικός Συνεργάτης: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.jacyprus.org ή επικοινωνήστε με τη Έμιλη Σωτηρίου στο τηλέφωνο  97-715909 και στο email emily.sotiriou@jacyprus.org.

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας