Τελετουργία και ποίηση στη φύση

Δελτίο τύπου  19/04/2019 18:40
Τελετουργία και ποίηση στη φύση

Τελετουργία και ποίηση στη φύση

Δελτίο τύπου  19/04/2019 18:40
Στο πλαίσιο των προσπαθειών του να συμβάλει στην πολιτιστική ανάπτυξη της Πάφου, το ξενοδοχείο Αλμύρα  διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας του καλλιτέχνη Ergenç Korkmazel. 

RELATED ARTICLES


 
Η έκθεση έχει θέμα την τελετουργία και την ποίηση που συναντάμε στη φύση. Για τον καλλιτέχνη, οι απαρχές της τελετουργίας εντοπίζονται στην αγάπη, στον σεβασμό και στον φόβο προς τη φύση. Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί διατηρούν τις δικές τους τελετουργίες, μέσα από την υλοποίηση των οποίων αναδύεται αβίαστα μια εικαστική ποίηση.
 
«Οι πνευματικές μας οντότητες ολοένα και ξεθωριάζουν, συρρικνώνονται μες στο τσιμέντο που απλώνεται ολόγυρά μας στον σύγχρονο κόσμο. Στο πλαίσιο της παρούσας έκθεσης,  προσδοκώ να  αναδείξω την επιτακτική ανάγκη να στρέψουμε την προσοχή μας προς τη φύση, να θρέψουμε και να ενεργοποιήσουμε το πνεύμα μας μέσα από τα μυστήρια, τα μυστικά, τις ομορφιές και τις τελετουργίες που ενυπάρχουν σε αυτή, προτού τα τσιμεντένια τείχη μετατραπούν σε τάφο του ανθρώπινου πολιτισμού. Λόγος, η απέραντη γνώση, ο σεβασμός και η αγάπη στις μικρές, μα σημαντικές λεπτομέρειες της φύσης, τα οποία έχουμε αποστερηθεί και ξεχάσει». 
 
 
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Αλμύρα το Σάββατο, 4 Μαΐου 2019, στις 8 μ.μ. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 20 Μαΐου 2019. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 26888762.  
 
 
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας