Η Ελληνική Τράπεζα στηρίζει το Marine Money Shipping Forum

Η Ελληνική Τράπεζα στήριξε και φέτος το Marine Money Shipping Forum, με θέμα «Shipping demand and supply are in some balance: but trade, geopolitics and regulation are dampening the enthusiasm», που διοργανώθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2019, στο ξενοδοχείο Four Seasons, στη Λεμεσό. 
 
Με την ενίσχυση της θέσης της Κύπρου στον χάρτη της παγκόσμιας ναυτιλίας, η Ελληνική Τράπεζα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το πλέον καθιερωμένο συνέδριο ναυτιλίας που στόχο έχει να αναδείξει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Κύπρο στον κλάδο. 
 
Στο συνέδριο συμμετείχαν ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι τάσεις και οι εξελίξεις στις μεγάλες ναυτιλιακές, χρηματοπιστωτικές αγορές, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με τις γεωπολιτικές και ρυθμιστικές εξελίξεις, αλλά και την τεχνική και εμπορική διαχείριση στόλων. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Ναυτικού Επιμελητηρίου Κύπρου και της Ένωσης Πλοιοκτητών Κύπρου, ενώ ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και η Υφυπουργός Ναυτιλίας, κα Νατάσσα Πηλείδου.
 
Η παρουσία της Ελληνικής Τράπεζας ήταν δυναμική με τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή κ. Ιωάννη Μάτση να υπογραμμίζει ότι η Τράπεζα θα συνεχίσει να στηρίζει τη ναυτιλιακή βιομηχανία και τις ανάγκες της με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη.
 
Εκ μέρους της Ελληνικής Τράπεζας και ανάμεσα στους συμμετέχοντες των διαφόρων πάνελ ήταν ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Οικονομικών Ερευνών, Δρ Ανδρέας Ασσιώτης ο οποίος ανέφερε: «Ευελπιστούμε ότι το θετικό πολιτικό κλίμα στις εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα θα μετουσιωθεί σε μία απτή συμφωνία τους επόμενους μήνες. Αν συμβεί αυτό θα αποτελέσει σημαντική ώθηση για την παγκόσμια οικονομία».
 
O κ. Σπύρος Λοϊζου, Επικεφαλής Omnichannel & Customer Experience ανάφερε μεταξύ άλλων ότι: «Ο ρόλος των τραπεζών αλλάζει και από πάροχοι παραδοσιακών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών μετατρέπονται σε παράγοντα τόνωσης του ναυτιλιακού οικοσυστήματος μέσω των API και υπηρεσιών που προσθέτουν αξία. Τα API (Application Programming Interfaces) μπορούν να επιτρέψουν την άμεση συνεργασία τραπεζών και ναυτιλιακών εταιρειών, προσφέροντας πέραν από τις παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, μέσω ενός οικοσυστήματος συνεργατών με εξειδικευμένα προϊόντα».
 
Το Marine Money είναι από τα σημαντικότερα διεθνή συνέδρια που αφορούν τις χρηματοδοτήσεις πλοίων. Το Marine Money διοργανώνεται σε Νέα Υόρκη, Αθήνα, Σιγκαπούρη και σε άλλες χώρες παγκοσμίως και παρέχει τις καλύτερες ευκαιρίες εκπαίδευσης και δικτύωσης στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Όπως ανέφερε και ο κ. Markus Wenker, Επικεφαλής Ναυτιλιακής Χρηματοδότησης της Τράπεζας. «Το συνέδριο, πέραν από τις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και συζητήσεις που περιλαμβάνει, συμβάλει και στην προβολή της Κύπρου ως αναπτυσσόμενο ναυτιλιακό κέντρο».
 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor