How to K.I.S.S. better in Science!

Το “How to K.I.S.S. better in Science!” επιστρέφει, αλλά αυτή τη φορά υπό τη μορφή φεστιβάλ, επιχειρώντας να αναδείξει σε όλο και περισσότερους ανθρώπους την επιστήμη στην καθημερινότητα μας!

Γενικές πληροφορίες

Το διήμερο φεστιβάλ “How to K.I.S.S. better in Science!” αποτελεί μία καινοτόμο πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να προσελκύσει ανθρώπους από κάθε κοινωνικό στρώμα και εκπαιδευτική κατάρτιση και να τους γνωρίσει με την έννοια της «Επικοινωνίας της πιστήμης». Ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2017 ως το πρώτο συνέδριο για την Επικοινωνία της Επιστήμης που έγινε ποτέ στην Κύπρο και φέτος φιλοδοξεί να διευρύνει το κοινό και το περιεχόμενο του.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Απριλίου 2019 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία και όλες οι δράσεις του είναι ανοικτές για το ευρύ κοινό χωρίς οποιοδήποτε κόστος! Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει διαδραστικά εργαστήρια, παρουσιάσεις, ομιλίες, συζητήσεις, αλλά και γευσιγνωσία στο φινάλε και των δύο ημερών, καταστώντας το έτσι μια μοναδική και συνάμα ξεχωριστή εμπειρία για όλους!

Πρωϊνό και απογευματινό πρόγραμμα

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες των εργαστηρίων θα έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν δεξιότητες στο να επικοινωνούν την επιστήμη με τρόπο ενδιαφέρον, απλό, και κατανοητό, αλλά το φεστιβάλ δε μένει μέχρι εκεί! Το απογευματινό πρόγραμμα θα αναδείξει όλους εκείνους τους τρόπους που συναντάμε την επιστήμη σε μια τυπική μας μέρα χωρίς καν να το συνειδητοποιήσουμε! Γι’ αυτό το λόγο κορυφαία speciality coffees και μικροζυθοποιεία του νησιού θα ξεδιπλώσουν μπροστά σας την εκάστοτε επιστήμη που κρύβεται πίσω από ένα φλιτζάνι καφέ ή ένα ποτήρι μπύρα, ενώ στο τέλος κάθε ημέρας (20:15-21:00) θα σας δώσουν και την ευκαιρία να γευθείτε την.. επιστήμη αυτή!

Έτσι, απλά και καθημερινά, θα αναδειχτεί ο ρόλος που πρέπει να έχει η επιστήμη σε κάθε απόφαση μας, οι λόγοι που στις μέρες μας ευδοκιμούν θεωρίες συνομωσίας, αλλά και η ευθύνη του καθένα μας στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που σπείρει η άγνοια και η καχυποψία, αλλά και τα μέσα που έχουμε πλέον στη διάθεση μας.
 
Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες ενασχόλησης με την Επικοινωνία της Επιστήμης στην Κύπρο, αλλά και να ακούσουν πραγματικές ιστορίες για το πως η Επικοινωνία της Επιστήμης μπορεί να αλλάξει τη ζωή τους καθένα μας.

Με λίγα λόγια, θα συνειδητοποιήσουμε τι είναι πραγματικά η επιστήμη και τι μπορεί να κερδίσει ο άνθρωπος από αυτήν, όταν αρχίσει να μεταδίδεται κατανοητά, απλά και καθημερινά. Μέσα από παρουσιάσεις καθημερινών θεμάτων, θα τονισθεί η σημασία για «Επικοινωνία της Επιστήμης», που μπορεί να τη συναντήσει κανείς, πως επηρεάζει τις ζωές όλων μας και ποιες οι συνέπειες όταν γίνεται με το λάθος τρόπο.
 
Το φεστιβάλ “How to K.I.S.S. better in Science!” χρηματοδοτείται από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) μέσω του προγράμματος «Πρωτοβουλίες Νέων».
 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor