Η VTTV συμμερίζεται το όραμα για μία Κύπρο χωρίς σκουπίδια

Με σύνθημα «Για ένα κόσμο χωρίς σκουπίδια για μας και τα παιδιά μας», μέλη του προσωπικού και της διεύθυνσης της VTT Vasiliko Ltd (VTTV) συμμετείχαν εθελοντικά στην έβδομη παγκύπρια εκστρατεία καθαρισμού «Let’s do it! Cyprus 2019 – ΚαθαρίΖΩ την Κύπρο». Ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού, οι εργαζόμενοι της VTTV συνέδραμαν στον καθαρισμό της περιοχής κατά μήκος του δρόμου από την Τσιμεντοποιία μέχρι την κοινότητα Μαρί, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου. Στη δράση συμμετείχαν και εθελοντές του Κοινοτικού Συμβουλίου Μαρί. 
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VTTV, κ. Γιώργος Παπαναστασίου, τόνισε ότι η εταιρεία από την πρώτη μέρα λειτουργίας της εφαρμόζει μια υπεύθυνη πολιτική σε θέματα περιβάλλοντος, με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση των αποβλήτων που προκύπτουν από τη λειτουργία της, το σεβασμό στους φυσικούς πόρους και την εξοικονόμηση ενέργειας. «Η υιοθέτηση πρακτικών και συμπεριφορών φιλικών προς το περιβάλλον από τις επιχειρήσεις αλλά και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για αειφόρο ανάπτυξη και μια υγιή και παραγωγική ζωή», πρόσθεσε ο κ. Παπαναστασίου.
 
Το «Let’s Do It! Cyprus» αποτελεί μέρος της παγκόσμιας εκστρατείας “Let’s Do It! World”, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από τα σκουπίδια και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα που αφορούν την προστασία, διατήρηση και αειφόρο διαχείριση του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η εκστρατεία πραγματοποιείται στην Κύπρο από το 2012.
 
Η VTTV εφαρμόζει ένα σύγχρονο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), το οποίο επικεντρώνεται στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals) των Ηνωμένων Εθνών και περιλαμβάνει δράσεις που προάγουν την Ποιοτική Εκπαίδευση, τη δημιουργία Βιώσιμων Πόλεων και Κοινοτήτων, τη Ζωή στη Στεριά, τη Φθηνή και Καθαρή Ενέργεια και την Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή.
 
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συμμετοχή των εργαζομένων της εταιρείας στην εκστρατεία «Let’s Do It! Cyprus. Αξίζει να σημειωθεί ότι η VTTV επιδιώκοντας την προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος της περιοχής Βασιλικού αλλά και ευρύτερα της Κύπρου, πέρα από την υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων, εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συλλογής και διαχείρισης αποβλήτων που προκύπτουν από τις εργασίες του τερματικού αποθήκευσης πετρελαιοειδών καθώς και ανακυκλώσιμων υλικών.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor