Διάλεξη Δρος Κώστα Μαρκίδη στην Τράπεζα Κύπρου: «Small Steps - Big Impact»

Δελτίο Τύπου  18/03/2019 10:21
Διάλεξη Δρος Κώστα Μαρκίδη στην Τράπεζα Κύπρου: «Small Steps - Big Impact»

Διάλεξη Δρος Κώστα Μαρκίδη στην Τράπεζα Κύπρου: «Small Steps - Big Impact»

Δελτίο Τύπου  18/03/2019 10:21
Ο γνωστός κύπριος καθηγητής και συγγραφέας Κώστας Μαρκίδης, ο οποίος ζει και εργάζεται στο εξωτερικό, σηματοδότησε την έναρξη του προγράμματος Skills Accelerator, της Τράπεζας Κύπρου. Στόχος του νέου μεγάλου project της BOC, είναι να εφοδιάσει τους εργαζόμενους στον μεγαλύτερο τραπεζικό οργανισμό της Κύπρου, με γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να ανταποκρίνονται με άνεση στις ραγδαία αναπτυσσόμενες τεχνολογικές απαιτήσεις της εποχής.

RELATED ARTICLESO Κώστας Μαρκίδης είναι καθηγητής Στρατηγικής και Διεθνούς Διοίκησης, και πρόεδρος του Τμήματος Στρατηγικής στο London Business School. Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων και βιβλίων επιχειρηματικότητας/στρατηγικής, κάτοχος Δοκτοράτου από το Harvard Business School και γνωστός για τις διαλέξεις που παραδίδει σε μεγάλες εταιρείες, σε όλο τον κόσμο.

«Skills Accelerator»
Σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο Δρ. Μαρκίδης με ευχάριστο τρόπο και χιούμορ, εξήγησε στους εργαζόμενους απ’ όλες τις βαθμίδες της Τράπεζας Κύπρου, τη σημασία της έννοιας, «Small Steps - Big Impact». Με ποιο τρόπο δηλαδή τα μικρά βήματα που ο καθ’ ένας κάνει, μπορούν να οδηγήσουν στη μεγάλη αλλαγή του συνόλου. «Δεν υπάρχει η πολυτέλεια της “απόστασης” από τις νέες τεχνολογίες», εξήγησε. Προτείνοντας ταυτόχρονα, σε όλους όσοι θέλουν να επιβιώσουν επαγγελματικά, ή επιθυμούν να δουν τον οργανισμό στον οποίο εργάζονται να επιβιώνει, να υιοθετήσουν μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα τους, οι οποίες θα τους εξοπλίσουν με σχετική ευκολία και άνεση, στην προσαρμογή που αναπόφευκτα θα γίνει σε επίπεδο νέας τεχνολογίας, τη γνωστή ψηφιοποίηση. «Η άρνηση, στην αλλαγή, δεν είναι η λύση», είπε χαρακτηριστικά. Μιλώντας με παραδείγματα από τον χώρο των μεγάλων εταιρειών και του διαδικτύου, ο Δρ. Μαρκίδης παρουσίασε συγκεκριμένους τρόπους και tips που μπορεί κάποιος να εφαρμόσει ώστε να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες της ψηφιακής εποχής.

«Λύσεις, απλές, εύκολες που δεν απαιτούν να αφιερώσουμε πέραν της 1 ώρας την εβδομάδα, όσο δηλαδή ένας καφές», είπε χαρακτηριστικά δίνοντας ως παράδειγμα τη δυνατότητα που όλοι έχουν σήμερα να παρακολουθήσουν δωρεάν διαδικτυακά πρόγραμμα. Τα δωρεάν, δηλαδή προγράμματα που προσφέρονται από τα περισσότερα πανεπιστήμια στον κόσμο (αποκαλούμενα MOOC). «Δεν θα σας ζητήσω να ανεβείτε το Έβερεστ», είπε. «Αυτό που εισηγούμαι είναι να κάνετε μικρά βήματα αλλαγής που θα ενισχύσουν τις δεξιότητες σας και τα οποία θα σας δώσουν την αυτοπεποίθηση και το κουράγιο να προχωρείτε όλο και περισσότερο. Ας συνειδητοποιήσουμε και ας δεχτούμε ότι με σχετικά μικρή προσπάθεια μπορούμε να πετύχουμε πολλά και ας δούμε την αλλαγή ως ευκαιρία!», κατέληξε, καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριο που είχε την τύχη να τον παρακολουθήσει.

Η διάλεξη του Κώστα Μαρκίδη, ήταν η πρώτη μιας σειράς που προγραμματίζονται στο πλαίσιο του Skills Accelerator. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σειρά εκπαιδευτικών παρεμβάσεων όπως ομιλίες και από άλλους διακεκριμένους ομιλητές, σεμινάρια και εργαστήρια σε θέματα τεχνολογίας εξειδικευμένων γνώσεων και μελλοντικών δεξιοτήτων. Η αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των εργαζομένων στην Τράπεζα Κύπρου είναι μια συνεχής προσπάθεια η οποία έχει μπει δυναμικά σε εφαρμογή. 
 
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας