Μαθητική Ημερίδα «Ασφαλές Διαδίκτυο για όλους»

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η Μαθητική Ημερίδα με θέμα «Ασφαλές Διαδίκτυο για όλους», με τη δυναμική στήριξη της Ελληνικής Τράπεζας.

Περισσότεροι από 2.000 μαθητές γέμισαν το Θεμιστόκλειο Αθλητικό Κέντρο στη Λεμεσό την Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019, συμμετέχοντας με ενθουσιασμό στην Ημερίδα, η οποία διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.

Η Ελληνική Τράπεζα, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο του διαδικτύου στην καθημερινότητα όλων, και ιδιαίτερα των νέων, ενισχύει τις προσπάθειες που γίνονται για προώθηση της υπεύθυνης χρήσης του.

Έτσι, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, υποστήριξε την Ημερίδα, η οποία ήταν μια πρωτοβουλία του διαδικτυακού ομίλου MC DIGITAL MEDIA και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Το θέμα των Υποκλοπών, του Cyber Bulling και του Sexting ανέπτυξαν η Αναστασία Οικονόμου, Προϊσταμένη του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, η οποία ανέγνωσε χαιρετισμό του Υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, ο Βασίλης Κλεάνθους, Λειτουργός Ασφάλειας Πληροφοριών της Ελληνικής Τράπεζας και η Μαρία Πενταλιώτου Αστυφύλακας στο Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο Γενικός Διευθυντής της MC DIGITAL MEDIA, Χρίστος Μαραγκός, ο οποίος αναφέρθηκε και στο φαινόμενο των fake news.

Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να απόλαυσαν το δημοφιλές συγκρότημα On Tour.

Στόχος των διοργανωτών είναι όπως η Ημερίδα καταστεί θεσμός, αλλά και εφαλτήριο κινητοποίησης των μαθητών για τη σωστή χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο ηθοποιός Ανδρέας Φυλακτού, ενώ η Ημερίδα ξεκίνησε με live link από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς Λούη Πατσαλίδη και Μαρία Παπακώστα.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor