Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα “Privacy and Compliance Tool”

Η Cablenet διοργάνωσε στις 5-6 Φεβρουαρίου 2019, εκπαιδευτικό σεμινάριο, σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
 
Το σεμινάριο ήταν αποτέλεσμα των απαιτήσεων για προστασία των προσωπικών δεδομένων, μέσω όλων των ευρωπαϊκών χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο, η Cablenet σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Bournemouth, ανέπτυξε το Privacy Assessment and Compliance Tool (PACT), το οποίο καλύπτει τα διάφορα παραδοτέα που απαιτούν τη χρήση των προσωπικών δεδομένων, κατά την υλοποίηση των χρηματοδοτούμενων έργων, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Στο σεμινάριο, παρευρέθηκαν τρεις κοινοπραξίες οι οποίες είναι μέλη των ακόλουθων έργων:

1. Cybersure – Αφορά στην ανάπτυξη μιας πλατφόρμας Cyber ​​Security για το Cyber ​​Insurance.

2. Ideal Cities - Πρόκειται για ένα «έξυπνο» έργο που αφορά στις πόλεις και το οποίο συνδυάζει την Κυκλική Οικονομία με την έξυπνη τεχνολογία.

3. CE-IoT - Αφορά στην αύξηση του φυσικού κύκλου ζωής των προϊόντων και στην ελαχιστοποίηση της σπατάλης φυσικών πόρων όπως τα μέταλλα, τα πλαστικά και τα τεχνολογικά υλικά, συνδυάζοντας την Κυκλική Οικονομία με την τεχνολογία του Internet of Things.
 
Ιδιαίτερη στιγμή για το σεμινάριο ήταν η ομιλία του κ. Γιώργου Μιχαηλίδη, Επιτρόπου του ΓΕΡΗΕΤ, ο οποίος αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια και η προστασία της ιδιωτικής ζωής, τονίζοντας ότι «Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο αυτά τα θέματα βρίσκονται τώρα στην πρώτη γραμμή της Ε.Ε και της πολιτικής της Κυβέρνησης. Η κοινωνία προσαρμόζεται στον κόσμο του διαδικτύου στον οποίο έχουμε αρχίσει να ζούμε.». Μεταξύ άλλων, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε επίσης ότι η «Cablenet αναγνώρισε αυτή την ανάγκη και ανέλαβε την πρωτοβουλία να συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο του Bournemouth, ώστε να αναπτύξει ένα καινοτόμο εργαλείο, αποδεικνύοντας τη συνεχή δέσμευσή της, για την προστασία και την ασφάλεια των συνδρομητών της, καθώς και τις προσπάθειές της για την ευαισθητοποίηση των Κυπριακών Οργανισμών, σχετικά με το τι πρέπει να προσφέρουν, σε αυτόν τον τομέα. Το εργαλείο PACT αποτελεί μια εξαιρετική πορεία προς το μέλλον και εμείς από την πλευρά μας στηρίζουμε πλήρως την ανάπτυξή και αξιοποίησή του για χρήση σε ευρωπαϊκά έργα κάθε είδους».

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor