ΜΑΖΙ: Μαθαίνουμε και καταπολεμούμε το Ηλεκτρονικό Έγκλημα

Δελτίο Τύπου  06/02/2019 17:40
ΜΑΖΙ: Μαθαίνουμε και καταπολεμούμε το Ηλεκτρονικό Έγκλημα

ΜΑΖΙ: Μαθαίνουμε και καταπολεμούμε το Ηλεκτρονικό Έγκλημα

Δελτίο Τύπου  06/02/2019 17:40

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας Διαδικτύου 2019, την ημερίδα: «ΜΑΖΙ: Μαθαίνουμε και καταπολεμούμε το ηλεκτρονικό έγκλημα». Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και παιδιά ηλικίας 12-16 ετών προς αντιμετώπιση των κινδύνων των κοινωνικών δικτύων και θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου στις 9 Φεβρουαρίου, μεταξύ 09:00 – 14:00.

RELATED ARTICLES


Σκοπός της ημερίδας είναι μέσα από εργαστήρια με πραγματικά σενάρια οι μαθητές και οι γονείς ΜΑΖΙ να εκπαιδευτούν ούτως ώστε να αναγνωρίζουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο και να τους αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά. Η καινοτομία της ημερίδας έγκειται στο γεγονός ότι ΜΑΖΙ παιδιά και γονείς θα αναπτύξουν σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ τους, οι οποίες θα τους βοηθήσουν να αντεπεξέλθουν σε αυτό το σύγχρονο φαινόμενο.

Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν από φοιτητές του κλάδου Διοικητικής Πληροφοριακών Συστημάτων (Management and Information Systems - MIS) υπό την καθοδήγηση της Δρ Δέσπως Κτωρίδου, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας και Επικεφαλής του τμήματος Διοίκησης και Διοικητικής Πληροφοριακών Συστημάτων.

Πρόγραμμα: 

9:00-10:00 Εγγραφές και σνακ: COFFEEOLOGY101

ΜΕΡΟΣ Α

10:00-12:00  Πραγματικά σενάρια για αντιμετώπιση και καταπολέμηση ηλεκτρονικού εγκλήματος
Αίθουσες Εργαστηρίων: Β101, Β111, Β113 και Α20
Πρακτικά Εργαστήρια από φοιτητές του προγράμματος Διοικητικής Πληροφοριακών Συστημάτων (MIS)

ΜΕΡΟΣ Β

12:00-13:00 Ανοιχτή Συζήτηση: Αμφιθέατρο UNESCO
Παρουσιάσεις και ανοικτή συζήτηση με εμπειρογνώμονες εκπροσώπους από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, το Cyberethics Κύπρου, τον Οργανισμό IEEE Cyprus Section, το Hope For Children, τον Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια, τον Κυπριακό Σύνδεσμο Οικογενειακού Προγραμματισμού, το Cyprus Computer Society, την CYTANET και το Ίδρυμα Εκπαίδευσης και Ενδυνάμωσης Νεολαίας.

13:00-14:00 Γεύμα: COFFEΕOLOGY101

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κ. Νικόλα Αντάρτη στο τηλ.: 22841694 ή στην Ηλ. Διεύθυνση antartis.n@live.unic.ac.cy. 

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας