ΜΑΖΙ: Μαθαίνουμε και καταπολεμούμε το Ηλεκτρονικό Έγκλημα

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας Διαδικτύου 2019, την ημερίδα: «ΜΑΖΙ: Μαθαίνουμε και καταπολεμούμε το ηλεκτρονικό έγκλημα». Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και παιδιά ηλικίας 12-16 ετών προς αντιμετώπιση των κινδύνων των κοινωνικών δικτύων και θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου στις 9 Φεβρουαρίου, μεταξύ 09:00 – 14:00.

Σκοπός της ημερίδας είναι μέσα από εργαστήρια με πραγματικά σενάρια οι μαθητές και οι γονείς ΜΑΖΙ να εκπαιδευτούν ούτως ώστε να αναγνωρίζουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο και να τους αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά. Η καινοτομία της ημερίδας έγκειται στο γεγονός ότι ΜΑΖΙ παιδιά και γονείς θα αναπτύξουν σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ τους, οι οποίες θα τους βοηθήσουν να αντεπεξέλθουν σε αυτό το σύγχρονο φαινόμενο.

Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν από φοιτητές του κλάδου Διοικητικής Πληροφοριακών Συστημάτων (Management and Information Systems - MIS) υπό την καθοδήγηση της Δρ Δέσπως Κτωρίδου, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας και Επικεφαλής του τμήματος Διοίκησης και Διοικητικής Πληροφοριακών Συστημάτων.

Πρόγραμμα: 

9:00-10:00 Εγγραφές και σνακ: COFFEEOLOGY101

ΜΕΡΟΣ Α

10:00-12:00  Πραγματικά σενάρια για αντιμετώπιση και καταπολέμηση ηλεκτρονικού εγκλήματος
Αίθουσες Εργαστηρίων: Β101, Β111, Β113 και Α20
Πρακτικά Εργαστήρια από φοιτητές του προγράμματος Διοικητικής Πληροφοριακών Συστημάτων (MIS)

ΜΕΡΟΣ Β

12:00-13:00 Ανοιχτή Συζήτηση: Αμφιθέατρο UNESCO
Παρουσιάσεις και ανοικτή συζήτηση με εμπειρογνώμονες εκπροσώπους από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, το Cyberethics Κύπρου, τον Οργανισμό IEEE Cyprus Section, το Hope For Children, τον Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια, τον Κυπριακό Σύνδεσμο Οικογενειακού Προγραμματισμού, το Cyprus Computer Society, την CYTANET και το Ίδρυμα Εκπαίδευσης και Ενδυνάμωσης Νεολαίας.

13:00-14:00 Γεύμα: COFFEΕOLOGY101

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κ. Νικόλα Αντάρτη στο τηλ.: 22841694 ή στην Ηλ. Διεύθυνση antartis.n@live.unic.ac.cy. 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor