Θεατρικό Εργαστήρι με θέμα την δημιουργική έκφραση από το The Mall of Engomi

Δελτίο Τύπου  27/12/2018 13:09
Θεατρικό Εργαστήρι με θέμα την δημιουργική έκφραση από το The Mall of Engomi

Θεατρικό Εργαστήρι με θέμα την δημιουργική έκφραση από το The Mall of Engomi

Δελτίο Τύπου  27/12/2018 13:09
Ένα πρωτότυπο και επιμορφωτικό εργαστήρι διοργάνωσε για άλλη μια φορά το The Mall of Engomi σε συνεργασία με το θεατρικό εργαστήρι «Τεχνάζω». Στην εκπαιδευτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, συμμετείχαν μαθητές από την Δ’ τάξη του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Λακατάμιας, οι οποίοι παρακολούθησαν αλλά και συμμετείχαν ενεργά στο εργαστήρι.

RELATED ARTICLESΚύριος στόχος της εκπαιδευτικής ημερίδας, ήταν να αναπτύξουν τα παιδιά τις επικοινωνιακές τους ικανότητες και μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και αυτοσχεδιασμό, να ανακαλύψουν και να υιοθετήσουν το πνεύμα της ομαδικότητας. Παράλληλα, σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας, ήταν μέσα από το παιχνίδι, τον χορό και τις ομαδικές ασκήσεις, να καταφέρει προωθήσει στα παιδιά το πνεύμα της δημιουργικότητας και να ενδυναμώσει την έκφραση και φαντασία των παιδιών.

Η εισηγήτρια του θεατρικού εργαστηρίου, κα Γεωργία Θρασυβούλου, παρότρυνε τα παιδιά να καθίσουν όλοι μαζί σε σχήμα κύκλού και με διάφορες κινήσεις του προσώπου και του σώματος, μιμίθηκαν ζώα της φύσης. Στην συνέχεια τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και με πολλή χαρά και διάθεση, παρουσίαζαν τις χορευτικές τους φιγούρες στις υπόλοιπες ομάδες. Λίγο πριν τελειώσει η ημερίδα, τα παιδιά ζωγράφισαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο το πως πέρασαν τη μέρα αυτή αποτυπώνοντας έτσι στο χαρτί τις εμπειρίες που αποκόμισαν.

Ο Γενικός Διευθυντής του The Mall of Engomi, κ. Κύπρος Χατζηστυλλής δήλωσε: «Στόχος αυτού του εργαστηρίου είναι να καταφέρουμε να εξωτερικεύσουμε και να ενδυναμώσουμε την προσωπικότητα των παιδιών και μέσα από το παιχνίδι, τις αφηγήσεις και τον χορό να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες.»

Μέσω ενός συνεχούς προγράμματος ενεργειών, το The Mall of Engomi μεριμνά τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες στον τομέα της εκπαίδευσης, της πληροφόρησης και της επιμόρφωσης για διάφορα κοινωνικά και επίκαιρα θέματα. Παράλληλα, μέσα από την διαρκή οργάνωση σεμιναρίων και εργαστηρίων, σκοπεύει να συνεχίσει στην συνεισφορά κοινωνικού έργου.
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας