Η DP World Limassol ενισχύει τις τοπικές κοινότητες

Με στόχο να συνεισφέρει έμπρακτα στις τοπικές κοινότητες όπου δραστηριοποιείται, η DP World Limassol διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Κύπρο την Παγκόσμια Εβδομάδα Εθελοντισμού, μεταξύ 2 και 7 Δεκεμβρίου, ενθαρρύνοντας το προσωπικό της να συμμετάσχει σε μία σειρά από δράσεις κατά τη διάρκεια εργάσιμων ωρών.
 
Η εβδομάδα δράσης πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις κοινότητες όπου η DP World δραστηριοποιείται ανά το παγκόσμιο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), προάγοντας την ενασχόληση με τον εθελοντισμό και την ευαισθητοποίηση για περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα, όπως η προστασία της θαλάσσιας ζωής, η υγεία και η εκπαίδευση.
 
Στο πλαίσιο της εβδομάδας εθελοντισμού, το προσωπικό της DP World Limassol συμμετείχε στην εκστρατεία καθαρισμού της παραλίας Μαλίντι, που διοργανώθηκε από κοινού με την Κυπριακή Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (CYMEPA) και το Κοινοτικό Συμβούλιο Πύργου, ενθαρρύνοντας τις τοπικές κοινότητες να συμμετάσχουν στην προσπάθειά τους.
 
Παράλληλα, η DP World Limassol διοργάνωσε εκδήλωση στο νέο τερματικό επιβατικής κίνησης, στο πλαίσιο της οποίας προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Η θάλασσα είναι το μέλλον μας – Λιγότερο πλαστικό, περισσότεροι ωκεανοί», με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία της θαλάσσιας ζωής από την πλαστική ρύπανση. Η εκδήλωση διεξήχθη σε συνεργασία με τη Eurogate Container Terminal Ltd Limassol, τον μη κυβερνητικό οργανισμό ΑΚΤΗ / AKTI Project and Research Centre και την Κυπριακή Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος.
 
Επιπρόσθετα, με στόχο τη στήριξη των προσπαθειών της Τράπεζας Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, 16 εθελοντές της DP World Limassol και της P&O Maritime Cyprus έδωσαν αίμα στο πλαίσιο εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώθηκε στο νέο Επιβατικό Τερματικό του Λιμανιού Λεμεσού, συνεισφέροντας στις ανάγκες της κοινότητας.
 
Σε δηλώσεις του, ο Λειτουργός Επικοινωνίας της DP World Limassol, Δώρος Αρέστη, ανέφερε: «Οι σχέσεις που έχτισε η DP World Limassol με την τοπική κοινότητα συμβάλλουν καθοριστικά στην επιτυχία του Οργανισμού. Η DP World Limassol στηρίζει και θα εξακολουθήσει να στηρίζει φιλανθρωπικούς οργανισμούς που ασχολούνται με θέματα υγείας, περιβάλλοντος και εκπαίδευσης, ενθαρρύνοντας τη δημιουργία μακροπρόθεσμων συνεργασιών όπου υπάρχει η ευκαιρία να κάνουμε την πραγματική διαφορά με απτές ενέργειες».
 
H DP World προώθησε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία το 2014, με σκοπό να προσφέρει στις τοπικές κοινότητες, να ενδυναμώσει τις σχέσεις μαζί τους και να προωθήσει τη βιωσιμότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2017, 1309 εθελοντές από την DP World συμμετείχαν στην Παγκόσμια Εβδομάδα Εθελοντισμού, αφιερώνοντας 5.028 εργάσιμες ώρες κατά τις οποίες βοηθήθηκαν 5,907 άνθρωποι. Παράλληλα ενισχύθηκε το έργο 56 οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως η κοινωνική πρόνοια, η υγεία, η εκπαίδευση, περιβάλλον και η άμεση ανταπόκριση σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης.  
 

 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor