Λαμπερή έναρξη της χριστουγεννιάτικης σεζόν με ιδέες για advent calendar με αλεξανδρινά

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα ξεκινάει από την 01η Δεκεμβρίου και οι 24 μέρες που οδηγούν στα Χριστούγεννα είναι μια ωραία περίοδος για να κάνετε πράγματα με την οικογένειά σας. Ένα advent calendar γεμάτο από λαμπερά αλεξανδρινά και μικρά δωράκια θα βάλει όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά στο γιορτινό κλίμα. Τα κύρια συστατικά για αυτό το advent calendar είναι πολλά αλεξανδρινά και αγάπη! 

Κρεμάστε το!

Η περίοδος προ των Χριστουγέννων έχει συνολικά 4 Κυριακές και αυτό το advent calendar έχει ένα δώρο για κάθε μια. Τα δωράκια είναι τυλιγμένα με χαρτί περιτυλίγματος και κρέμονται σε μια rustic κρεμάστρα με ασπρόμαυρη κορδέλα. Μικροί ξύλινοι δίσκοι με νούμερα δείχνουν τη κάθε Κυριακή στην οποία μπορεί να ανοιχτεί το κάθε δώρο και τα κομμένα αλεξανδρινά μαζί με φύλλα ευκάλυπτου δίνουν έξτρα χριστουγεννιάτικη αίσθηση, στολίζοντας τις μικρές εκπλήξεις. Με αλεξανδρινά και φύλλα ευκάλυπτου έχει στολιστεί επίσης και ένα απλό στεφάνι, το οποίο κοσμεί την κρεμάστρα, ολοκληρώνοντας πιο αρμονικά τη σύνθεση. 


Για να κρατήσετε τα αλεξανδρινά σας φρέσκα για περισσότερο καιρό θα πρέπει να φροντίσετε να σταματήσετε τη διαρροή του γαλακτώδους υγρού από το μίσχος του, αφότου το κόψετε. Για να το πετύχετε βουτήξτε τις κομμένες άκρες σε νερό θερμοκρασίας 60 βαθμών για περίπου 5 δευτερόλεπτα και μετά περάστε τα από κρύο νερό. Τέλος, βάλτε τα σε σωληνάρια με νερό. Ακολουθώντας αυτή τη διαδικασία τα λουλούδια σας θα παραμείνουν όμορφα για περίπου δύο εβδομάδες. Επίσης, σε αντίθεση με ότι ακούγεται κατά καιρούς, το γαλακτώδες υγρό των αλεξανδρινών είναι απόλυτα ασφαλές για τους ανθρώπους.    

Δεμένα σε κόμπους
Για τη δεύτερη πρόταση advent calendar τα δώρα τυλίγονται με καφέ χαρτί περιτυλίγματος και απλή λαδόκολλα και κρέμονται σε μια απλή ξύλινη ραφιέρα. Αλλά αυτή τη φορά είναι 24 στο σύνολο, όσες και οι μέρες που μένουν μέχρι τα Χριστούγεννα. Μερικά από τα μικρά πακετάκια είναι δεμένα με βαμβακερό σχοινί και μερικά με ροζ σατέν κορδέλα. Τα αυτοκόλλητα με το νούμερο μπορείτε να τα αγοράσετε και έτοιμα, για να γλιτώσετε από τον κόπο να τα φτιάξετε μόνοι σας. Τέλος, απλά βάλτε δύο γλάστρες με σομόν αλεξανδρινά στη βάση της ραφιέρας και το ημερολόγιό σας είναι έτοιμο. 

Μια μικρή έκπληξη για κάθε μέρα
H γλυκιά προσμονή για τα Χριστούγεννα φέρνει μαζί της και την επιθυμία για ιδιαίτερες διακοσμήσεις. Αυτή η πλούσια εναλλακτική του ημερολογίου είναι πραγματικά ελκυστική. Συνδυάζει την επιθυμία για την ατμόσφαιρα των γιορτών με μικρές, καθημερινές εκπλήξεις για όλη την οικογένεια. Στο επίκεντρό της; Το αλεξανδρινό φυσικά! Και λίγο γκλίτερ, που δίνει ακριβώς τη λάμψη που χρειάζεται. Τα μόνα που χρειάζεστε είναι ένα όμορφο αλεξανδρινό, σπάγγο, ένα διακοσμητικό βάζο, σκοινί από τσόχα ή χοντρό μαλλί, σατέν κορδέλα και κορδέλα από οργάντζα, νήμα, 24 κουτάκια από χαρτόνι με μήκος από 8 έως 10 εκατοστά, χαρτί περιτυλίγματος, μαρκαδόρο, ένα μικρό πριόνι, συρραπτικό, μια πλαστική σακούλα και διάφορα διακοσμητικά, όπως αστέρια από στάχυα, κουκουνάρια, αποξηραμένους καρπούς ή φύλλα, αλλά και γλυκά και άλλα μικρά δώρα.

Βήμα 1: Τυλίξτε τη φαρδιά σατέν κορδέλα γύρω από ένα χοντρό ψάθινο στεφάνι. Έπειτα, τυλίξτε μια δεύτερη στρώση από μια πιο λεπτή κορδέλα από οργάντζα και κορδόνι από μαλλί ή τσόχα, μέχρι να πετύχετε ένα εφέ με ραβδώσεις. Μόλις τελειώσετε, τοποθετήστε το στεφάνι στο χείλος του βάζου που έχετε επιλέξει. 

 

Βήμα 2: Κόψτε κυλίνδρους από σκληρό χαρτόνι σε μήκη 8 έως 10 εκατοστών. Ο καλύτερος τρόπος να το κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα λεπτό πριόνι. Θα χρειαστείτε συνολικά 24 κυλίνδρους, τους οποίους θα γεμίσετε με γλυκά και μικρά δωράκια. Τυλίξτε τον κάθε κύλινδρο με χαρτί περιτυλίγματος, αφήνοντας ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι σε κάθε άκρη του, την οποία θα δέσετε με σχοινί σε σχήμα καραμέλας. Αφήστε μακρύ το σχοινί στη μία άκρη του, για να το κρεμάσετε από το βάζο.

Βήμα 3: Κόψτε 24 κύκλους από χαρτί χειροτεχνίας με ένα ψαλίδι με πριονωτή λεπίδα, κάντε από μια τρύπα στο καθένα και αριθμήστε τα από το 1 έως το 24 με μαρκαδόρο. Περάστε τους κύκλους από το κορδόνι που έχετε αφήσει από κάθε κύλινδρο και κρεμάστε τα μικρά δωράκια από το στεφάνι. Για πιο πλούσιο αποτέλεσμα κρεμάστε κουκουνάρια, φύλλα ευκαλύπτου, κόκκινα γκι, αστεράκια και άλλα αξεσουάρ της αρεσκείας σας.

Βήμα 4: Το μόνο που μένει τώρα είναι η τελευταία πινελιά, το πλούσιο και όμορφο αλεξανδρινό, το οποίο θα τοποθετήσετε στο βάζο με το γλαστράκι του, μέσα σε ένα αδιάβροχο σακουλάκι. Αν χρειάζεται, βάλτε πρώτα  μια μπάλα από χαρτί κουζίνας για να φέρετε το αλεξανδρινό στο σωστό ύψος.  

Για να βρείτε πολλές και διαφορετικές διακοσμητικές ιδέες, αλλά και πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για το αλεξανδρινό παρακαλώ επισκεφτείτε το  www.stars-for-europe.eu και τη σελίδα μας στο Facebook στο https://www.facebook.com/StarsForEuropeGreece/.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor