Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου χαιρετίζει και τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης που εορτάζεται φέτος για 22η φορά, κατόπιν σχετικής απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών το 1996, εις ένδειξη αναγνώρισης της αυξανόμενης επίδρασης του συγκεκριμένου μέσου στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει όσον αφορά στην παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.
 
Κάθε χρόνο οι οργανισμοί European Broadcasting Union (EBU), Association of Commercial Television in Europe (ACT) και Association of Television and Radio Sales Houses (EGTA), ενώνουν τις δυνάμεις τους με άλλους εταίρους της τηλεοπτικής βιομηχανίας, προκειμένου να προωθήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης σε όλη την υφήλιο, δίνοντας έμφαση σε συγκεκριμένο θέμα κάθε φορά. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης διεθνώς, ενώ το θέμα της χρονιάς αποτυπώνεται σε βίντεο – κλιπ, το οποίο μεταδίδεται ευρέως σε όλη την Ευρώπη, αλλά και πέρα από τα ευρωπαϊκά σύνορα. Φέτος, το θέμα που έχει επιλεγεί είναι η ανάδειξη της τηλεόρασης ως πηγής περιεχόμενου υψηλής ποιότητας που ενημερώνει, εκπαιδεύει και εμπνέει εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.
 
Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο της τηλεόρασης και την επίδρασή της στους τηλεθεατές, έχει ως κύριο μέλημά της να διασφαλίζει ότι τα τηλεοπτικά προγράμματα που προβάλλονται διέπονται, μεταξύ άλλων, από τις αρχές της αντικειμενικότητας, της πολυφωνίας, του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα και δη της υψηλής ποιότητας. Παρόλο που η Αρχή θεωρεί ότι υπάρχουν περιθώρια αναβάθμισης της ποιότητας των κυπριακών τηλεοπτικών παραγωγών, εντούτοις αποτελεί θετικό στοιχείο ότι συγκριτικά με παλαιότερα χρόνια και λαμβάνοντας υπόψη το μικρό μέγεθος της Κύπρου και τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους που διατίθενται για την παραγωγή προγραμμάτων, έχουν γίνει σημαντικά βήματα βελτίωσης της ποιότητάς τους.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor