Φωταγώγηση του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’ στο μωβ χρώμα της Προωρότητας

Ο Σύνδεσμος «Θερμοκοιτίδα Αγάπης», τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου ,στα πλαίσια των εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την παγκόσμια ημέρα Προωρότητας, φωταγώγησε το Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’ στο μωβ χρώμα της Προωρότητας. 

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο πρέσβης του τάγματος Ιπποτών της Μάλτας, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, γονείς παιδιών που νοσηλεύονται στη μονάδα, καθώς και αρκετοί φίλοι και εθελοντές του συνδέσμου.        
Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος της «Θερμοκοιτίδας Αγάπης» κα Έλενα Μαλμηδούρη Χατζηχάννα ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας για την αποδοχή της πρόσκλησης και ανέφερε ότι τα πρόωρα νεογνά είναι η μεγαλύτερη ομάδα παιδιατρικών ασθενών στις χώρες της Ευρώπης και γι’ αυτό πρέπει να είναι ψηλά στην ατζέντα της χάραξης όλων των πολιτικών που αφορούν στην υγεία τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Κύπρος συμπαρατάσσεται με περισσότερες από 100 χώρες παγκόσμια αφού η 17η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας και μέσα από ειδικές εκδηλώσεις, όπως  αυτή, δηλώνει τη δέσμευσή της να συμβάλει στην πρόληψη των πρόωρων γεννήσεων, αλλά και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα πρόωρα μωρά και τις οικογένειές τους.

Ο υπουργός Υγείας στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι η ποιοτική βελτίωση των υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που προσφέρονται από τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας.

Στη Μονάδα νοσηλεύονται κάθε χρόνο περίπου 800 νεογνά από ολόκληρη την Κύπρο, με το ποσοστό επιβίωσης των νοσηλευόμενων νεογνών να αγγίζει το 98%.

Στην προσπάθεια αυτή του υπουργείου για συνεχή ενίσχυση και αναβάθμιση, σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οργανωμένες ομάδες, όπως ο Σύνδεσμος «Θερμοκοιτίδα Αγάπης», ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το Υπουργείο, συμβάλλοντας με την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας τόσο για τα ίδια τα νεογνά όσο και για τις οικογένειές τους.

Με το πέρας της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε δεξίωση στην είσοδο του Νοσοκομείου και επίσκεψη του υπουργού και της προέδρου του συνδέσμου στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor