Lidl Food Academy: Μακαρονάδες στο τσακ μπαμ!

Με το πρόγραμμα της Lidl Food Academy για Παιδιά που αποσκοπεί στο να προσφέρει μαγειρικές και διατροφικές γνώσεις σε μαθητές/-τριες, η Lidl πραγματοποίησε τη Δευτέρα 22.10.2018 και την Τρίτη 23.10.2018 μάθημα μαγειρικής σε παιδιά πρώτης Γυμνασίου του ιδιωτικού σχολείου ΟΛΥΜΠΙΟΝ.
 
Με την άφιξή τους στην Ακαδημία, τα παιδιά απόλαυσαν ένα πλούσιο και θρεπτικό πρωινό. Έπειτα, το διοικητικό προσωπικό της Ακαδημίας δημιούργησε τυχαία με τα παιδιά ομάδες και ξεκίνησε το μάθημα και η ψυχαγωγική εμπειρία. Στην αρχή ο Σεφ Δημήτρης Ιωάννου και η Δρ. Νατάσα Παπαηρακλέους Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, μίλησαν για τις διατροφικές αξίες των ζυμαρικών και πώς μπορούμε αυτό το αγαπημένο φαγητό να το μαγειρεύουμε σωστά και υγιεινά, με τις κατάλληλες συνταγές.
 
Με την καθοδήγηση του σεφ εκπαιδευτή και των βοηθών του, οι ομάδες ξεκίνησαν να εκτελούν τις συνταγές. Αρχή έκαναν με τα μακαρόνια Penne στον φούρνο με 4 τυριά και λαχανικά, στη συνέχεια δημιούργησαν το δικό τους Πέστο με κόλιανδρο και βασιλικό σε συνδυασμό με μια δροσερή Σαλάτα με μακαρόνια Fusilli (τριβελάκι) και πέστο. Στο τέλος, έφτιαξαν Fettuccine με μανιτάρια portobellini, κοτόπουλο και κρεμώδη σάλτσα ντομάτας.
 
Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ο σεφ και η ομάδα του βοήθησαν τους μαθητές να μάθουν μικρά μυστικά για την παρασκευή των γευμάτων.  Όταν οι ομάδες τελείωσαν το μαγείρεμα έστρωσαν το τραπέζι, και απόλαυσαν όλοι μαζί το μενού που δημιούργησαν. 
 
Ο σεφ πιστεύει πως το μυστικό για μία επιτυχημένη συνταγή είναι η σωστή επιλογή των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν. Ο ίδιος προμηθεύτηκε για αυτόν τον σκοπό, τα υλικά από τις υπεραγορές Lidl Κύπρου.
 
Ένας από τους κύριους πυλώνες της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Lidl Κύπρου, αφορά την ευημερία των παιδιών και ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν τη διατροφή τους, γι’ αυτό και βασικό μέλημα μας είναι να είμαστε δίπλα τους σε κάθε φάση της ζωής τους.
 
Οι συμμετέχοντες πήραν μαζί τους μοναδικές εμπειρίες και φοβερές γνώσεις, έτοιμοι να εντυπωσιάσουν την οικογένειά τους στο επόμενο τραπέζι. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Lidl Food Academy, https://www.lidlfoodacademy.com.cy, και βρείτε τις απολαυστικές συνταγές για να μαγειρέψετε στους αγαπημένους σας εύκολα και γρήγορα. 
 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor