Χάρης Τσέβης: Endless Summer στην The Collection Gallery

Ο Χάρης Τσέβης είναι ένας Ελλαδίτης visual designer και καλλιτέχνης του οποίου η δουλειά κάνει τον γύρο του κόσμου εδώ και πολλά χρόνια. Ο Τσέβης έγινε διάσημος για την ανάπτυξη και καθιέρωση των δικών του καινοτομικών τεχνοτροπιών στα ψηφιακά μωσαϊκά. Έτσι ανάμεσα στους πελάτες του βρίσκει κανείς πολυεθνικές όπως η Nike, η Toyota, η Coca-Cola, μέσα ενημέρωσης όπως η Wall Street Journal, το Time ή το CNN και διαφημιστικές όπως η Leo BurnettHong Kong, η Saatchi & Saatchi Los Angeles και η Publicis New York.

Η δουλειά του χρησιμοποιείται στη διαφήμιση, τις εκδόσεις και την ενημέρωση αλλά τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη αναγνώριση και στο χώρο της τέχνης. Έργα του αυτού του είδους κοσμούν δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους σ’όλον τον κόσμο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η γιγαντιαία τοιχογραφία με την Golden Gate Bridge στο VIP lounge της Delta Airlines στο αεροδρόμιο του San Francisco, τα επίτειχα ψηφιδωτά για τα γραφεία της Nike στο Μεξικό οιεγκαταστάσεις στο σπίτι της Αμερικανικής Ολυμπιακής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και πολλά άλλα.

Έργα του επίσης βρίσκοντε σε ιδιωτικές συλλογές ή χώρους εργασίας, εστίασης και διασκέδασης.

Μεγάλες διεθνείς γκαλερί και ειδικευμένοι έμποροι τεχνης βρίσκονται σ επαφή με τον καλλιτέχνη και προωθούν έργα του.

Αυτή  είναι η πρώτη του ατομική έκθεση στην Κύπρο όπου διαμένει τα τελευταία 3 χρόνια.

Ο Τσέβης δηλώνει “Kύπριος από επιλογή”. Ακόλούθησε το όνειρό του να εγκατασταθεί στην Κύπρο, όνειρο που είχε γεννηθεί σε κάποιες διακοπές πριν 7 χρόνια. Η έκθεση περιλαμβάνει μια σειρά από μωσαϊκά σε καμβά. Τίτλος της ειναι: Endless Summer. Φιλοξενήθηκε αρχικά στο Ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο και μετά την μεγάλη επιτυχία της μεταφέρεται στη Λευκωσία στην The Collection Gallery.

Το θέμα του Τσέβη είναι το Ατελείωτο καλοκαίρι. Μια προσπάθεια να καταγραφούν στιγμές από μια εποχή φωτεινή και γλυκόπικρη, ωραία και ωραιοποιημένη. Στερεοτυπικά θέματα με ήλιο, θάλασσα και χαρά. Ινσταντανέ από παλιά λαϊκά περιοδικά και διαφημίσεις. Αθωότητα και νοσταλγία, κατανάλωση και προσπάθεια αγειοποίησης της ανάμνησης. Και μέσα σε αυτό το φωτεινό καλοκαίρι έρχονται μια σειρά από Αφροδίτες, που ταυτίζονται με τις διαφορετικέςυποστάσεις της αρχαίας θεάς. Πότε Ουρανίες και πότε Πάνδημες. Πάντοτε όμως πολυτεμαχισμένες, δημιουργημένες από ρετρό εικόνες της φύσης και έντονο χρώμα. Είναι τα χρώματα του καλοκαιριού της Πάφου και ολοκληρης της Κύπρου μας που κυριαρχούν. Γαλανά, μπλέ, χρυσά, πράσινα, κίτρινα, λευκά.

Τα μωσαϊκά του Ατελείωτου καλοκαιριού υμνούν την ξεγνοιασιά, την ομορφιά, την αθωότητα και τη συνειδητοποίηση της απώλειάς τους. Τελικά υμνούν την μοναδική νεότητα. Το μόνο ουσιαστικό κεφάλαιο αυτού του κόσμου. Που θα θέλαμε να κρατήσει για πάντα όπως το καλοκαίρι. Και που δε συμβιβαζόμαστε με την απρόσκοπτη κατανάλωση του.

Η έκθεση στην The Collection Gallery θα διαρκέσει από τις 14 Νοεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου. Θα ανοίξει με μια δεξίωση την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στις 7 μμ στο χώρο της γκαλλερί.

The Collection Gallery λ.Λεμεσού 15A, Λευκωσία τηλ.: 22 256663
 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor