Τερματίζοντας με δύναμη: Ο Αγώνας Ελευθερία είναι μια ηχηρή επιτυχία

Η 7η έκδοση του ετήσιου Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Ελευθερία (AESR) κορυφώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 με τις αναφορές κριτών και συμμετεχόντων για την επιτυχημένη του πορεία.

Η διήμερη διοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, που υποστηρίχθηκε από τον Όμιλο Εταιρειών Fameline Holding Group (FHG), περιλάμβανε πληθώρα δραστηριοτήτων με στόχο να ενθαρρύνει τους νέους αθλητές να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους, να βελτιώνονται οι ίδιοι συνεχώς και να εμπνέουν την αίσθηση υπερηφάνειας ότι ανήκουν στην ιστιοπλοϊκή κοινότητα.

Τα καθαρά έσοδα από το φετινό AESR διατέθηκαν στον Ίδρυμα Χέρι με Χέρι του FHG Group, εμπλουτίζοντας έτσι την ήδη ανθρωπιστική ταυτότητα του αγώνα. Ο όμιλος FHG, με έδρα τη Λεμεσό  αποτελείται από 28 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ναυτιλίας, πετρελαϊκή βιομηχανία και το φυσικό αέριο. Στόχος του ιδρύματος είναι να στηρίζει οικογένειες με παιδιά κάτω των 18 ετών, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες ή αντιμετωπίζουν θέματα υγείας.

Στους φετινούς αγώνες B’ Optimist και B' Laser, συμμετείχαν περίπου 70 νέοι αθλητές ενώ στον αγώνα μεγάλων σκαφών περισσότερα από 26 σκάφη. Η περιήγηση με  Catamaran για όσους επιθυμούσαν να παραμείνουν στη δράση αποδείχθηκε εξαιρετικά δημοφιλής, με 150 φίλους και συνεργάτες να παρακολουθούν από κοντά την εξέλιξη του αγώνα.

Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν επίσης, τον απόλυτο ενθουσιασμό τους, για τη βραδιά κοκτέιλ που ακολούθησε στο Dolce Club, στη Λεμεσό και τη συναυλία της ελληνίδας τραγουδίστριας  Έλενας Παπαρίζου. Εκτός από την αφρόκρεμα της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας που συγκεντρώθηκε για να υποστηρίξει το AESR, το παρών τους έδωσαν και υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη.

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του, ο ιδρυτής και διευθυντής του FHG Group, κ. Αδάμος Σεραφίδης, τόνισε ότι για 4η συνεχόμενη χρονιά που ο όμιλος υποστηρίζει έμπρακτα τον Αγώνα Ελευθερία (AESR), εισπράττουμε έντονα τον ενθουσιασμό των αθλητών και της ιστιοπλοϊκής κοινότητας. Η αγάπη μας γι΄αυτό το θεσμό και την ιστιοπλοΐα γενικότερα, μας οδήγησε στην απόφαση να συνάψουμε στρατηγική συνεργασία με το ΝΟΛ. Σκοπεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη του θεσμού, την ενδυνάμωση του ΝΟΛ και κατ΄επέκταση τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών έτσι ώστε οι αθλητές του να μπορούν να συμμετάσχουν δυναμικά σε παγκόσμιες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις. Συνεχίζοντας ο κ Αδάμος Σεραφίδης ανέφερε: «Τα έσοδα από την εκδήλωση θα είναι εξαιρετικά χρήσιμα για τις προσπάθειες του Ιδρύματος Χέρι με Χέρι, αλλά ακόμα πιο γενναιόδωρη, σε μακροπρόθεσμη βάση, είναι η ευκαιρία που δημιούργησε το AESR να διδάξει στους νέους μας τη δύναμη που υπάρχει στην αλληλεγγύη και το όφελος του να συνυπάρχουν σε ένα κοινό σκοπό. Αυτό, είναι ανεκτίμητο»

Χωρίς το χρόνο και τη βοήθεια των συν- χορηγών και υποστηρικτών, οι Αγώνες AESR δεν θα μπορούσαν να καρποφορήσουν και θερμές ευχαριστίες αξίζουν στους: Cathelco, MIE Group, Bunkernet, One Net Grp, One Tech Grp, Kaeline Grp, Fameline Oil & Gas, CYTA, SKF Marine, Comtech, Turbo Belgium, SBS, Scanjet, Denjet, MBS Cargo, ARK Marine Services, BLRT Group, Azuma Engineering, Shin Shin Machinery, Exxon Mobil, Inmarsat,  eSafe Solutions, Hytera, IMS,Hatchtec, Pole Star, UMC, Halmside and Moore Stephens.
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor