Πρωταθλητής ο Ευτύχιος Έλληνας στο Porsche Carrera GB 2018

Μεγάλη μέρα για τον Κυπριακό μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο Ευτύχιος Έλληνας κατάφερε να πάρει τον τίτλο στο πρωτάθλημα Porsche Carrera Μεγάλης Βρετανίας μόλις στη δεύτερη του συμμετοχή στο θεσμό. Η τελική μάχη δόθηκε στο θρυλικό Brands Hatch, στον τελευταίο γύρο της σεζόν μεταξύ του Κύπριου οδηγού και του Dino Zamparelli.

Ταχύτερος από όλους στα προκριματικά της συνάντησης ήταν ο Dan Harper, ενώ δίπλα του στην εκκίνηση του πρώτου αγώνα στήθηκε ο Dino Zamparelli. Ο Tio προκρίθηκε στην  με τον Tio να προκρίνεται στην έκτη θέση του grid. Η τύχη ήταν με το μέρος του συμπατριώτη μας στον πρώτο αγώνα από τους δύο, καθώς μπροστά του έγιναν πράγματα και θαύματα με αποτέλεσμα ο Harper που ξεκίνησε πρώτος να καταλήγει στην ένατη θέση μετά από λάθη ενώ η μεγάλη στιγμή του αγώνα ήταν όταν σπίναρε ο Dino Zamparelli. Έφυγε εκτός πίστας, έχασε πολλές θέσεις ενώ στην συνέχεια αντιμετώπισε και πρόβλημα με τον κινητήρα του με αποτέλεσμα να πέσει μέχρι και την δέκατη τρίτη θέση όπου τερμάτισε τον αγώνα. Νικητής ήταν ο Lewis Plato, ωστόσο την μεγαλύτερη χαρά ένοιωσε αναμφίβολα ο Έλληνας αφού η δεύτερη θέση που κατέκτησε στον πρώτο αγώνα, τον έφερε στους 111 βαθμούς (μετά από την αφαίρεση των βαθμών από τις ποινές) που ήταν ακριβώς οι ίδιοι βαθμοί με τον Zamparelli.

Στον δεύτερο αγώνα, μετά που αντιστράφηκε μέρος των πρώτον δέκα, ο Ευτύχιος εκκινούσε από την πέμπτη θέση ενώ ο Zamparelli εκκινούσε από δέκατος τρίτος, όπου τερμάτισε στον πρώτο. Η εκκίνηση είχε τις εκπλήξεις της καθώς μπροστά από τον Tio συγκρούστηκαν δυο αυτοκίνητα τα οποία κατάφερα να αποφύγει και να πατήσει στην τρίτη θέση της κατάταξης ωστόσο πιο πίσω o Zamparelli βρέθηκε να κερδίζει έξι ολόκληρες θέσεις ενώ χρειάστηκε και αυτοκίνητο ασφαλείας για να αφαιρεθεί όχημα του Perez μετά που είχε επαφή με τον Zamparelli. Με την επιστροφή του αυτοκινήτου ασφαλείας στα pits, ξεκίνησε το κυνηγητό χωρίς ωστόσο να μπορεί ο Zamparelli να ξεκολλήσει από την πέμπτη θέση όπου βρέθηκε ενώ ο Ευτύχιος Έλληνας, παρόλη την πίεση που δέχθηκε μέχρι τέλους, κρατήθηκε στην τρίτη θέση για να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο σε αυτό το πρωτάθλημα.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο πρωταθλητής Ευτύχιος Έλληνας τόνισε: «Γνωρίζαμε ότι η JTR και η Redline θα ήταν οι μεγάλοι αντίπαλοι μας, καθώς έχουν πολλά χρόνια εμπειρίας στον χώρο, με 14 χρόνια συμμετοχών ενώ η ομάδα μας έχει μόλις δύο. Δούλεψαν όλοι πολύ σκληρά, και παρόλο του ότι δεν είχαμε όλες τις νίκες που θα θέλαμε μέχρι τον τελικό ήμασταν σταθεροί στα αποτελέσματα μας μέσα στους βαθμούς και στα βάθρα. Όσο αφορά το μέλλον, δεν ξέρω ακόμη αν θα βρίσκομαι σε αυτό τον θεσμό του χρόνου, θα δω όλες τις προσφορές που έχω στο τραπέζι προσεκτικά και θα πράξω ανάλογα.» Έτσι, με διαφορά 2 βαθμών (117 ο Έλληνας, 115 ο Zamparelli), ο Ευτύχιος Έλληνας στέφθηκε πρωταθλητής του Porsche Carrera GB.
 

 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor