Όσπρια…αλλιώς

Οι λάτρεις της υγιεινής διατροφής είχαν την ευκαιρία το Σάββατο 29/09/18, να γνωρίσουν ενδιαφέρουσες συνταγές για χορτοφάγους. Στο μάθημα «Όσπρια…αλλιώς», που πραγματοποιήθηκε στη Lidl Food Academy, οι συμμετέχοντες μαγείρεψαν τα γνωστά σε όλους όσπρια με διαφορετικές, πρωτότυπες γευστικές συνταγές.

Αν λοιπόν είστε και εσείς λάτρεις της υγιεινής διατροφής, ή αν μαγειρεύετε για χορτοφάγους, και συνεχώς σκέφτεστε τι να μαγειρέψετε, τότε οι συνταγές του γνωστού σεφ Πετεβίνου, θα σας φανούν χρήσιμες. 

Ποιος δεν αγαπά τα μπέργκερ! Χορτοφαγικά μπέργκερ με ρεβίθια TERRANEA, χαλούμι στο γκριλ, σάλτσα από ταχίνι Γλυκάνθη και γιαούρτι, σερβιρισμένα σε σπιτική πίτα  ήταν η συνταγή που άνοιξε το μενού και φυσικά την όρεξη όλων των παρευρισκόμενων. 

Ακόμη μία συνταγή που αγαπούν μικροί και μεγάλοι είναι αυτή για κρέπες! Όλοι ενθουσιάστηκαν όταν είδαν πώς μπορούν να φτιάξουν τις αγαπημένες τους κρέπες με υγιεινό τρόπο, από φακές. Η ιδιαίτερα νόστιμη γεύση τους, ενθουσίασε τους συμμετέχοντες. Είναι ένας εξαιρετικά ενδιαφέρον τρόπος να απολαύσετε τις φακές σας με αυτή τη ξεχωριστή συνταγή. Και γιατί η τελευταία πινελιά δίνεται στο τηγάνισμα, τηγανίστε με φυτικό λάδι Vita D’or, και αφήστε τους όλους άφωνους με τις μαγειρικές σας ικανότητες.

Στην καθημερινότητά μας, βρισκόμαστε τις περισσότερες ώρες της ημέρας εκτός σπιτιού, και κάπου έξω στον δρόμο ή το γραφείο, αναζητάμε ένα σνακ που θα μας δώσει ενέργεια. Εκείνες τις στιγμές είναι πιθανόν να «πέσουμε» στην παγίδα και να φάμε κάτι που δεν είναι τόσο υγιεινό. Προτιμήστε να έχετε μαζί σας σνακ που φτιάχνετε εσείς, έτσι θα έχετε τη λύση στο «τσεπάκι» σας. Τα υγιεινά σνακ από φακές, σπανάκι, τυρί Milbona, ξηρούς καρπούς και φρούτο μπορούν να γίνουν η καθημερινή σας συνήθεια, που θα λατρεύετε να απολαμβάνετε! 

Πάβλοβα το γλυκό της μπαλαρίνας. Λίγο αλλιώς το είδαμε φτιαγμένο από τον σεφ μας, ο οποίος έφτιαξε μία νόστιμη πάβλοβα από ρεβιθόζουμο “aqafava”, και βανίλια Belbake.  Η συνταγή αυτή είναι σίγουρα ιδανική για κάθε μπαλαρίνα που της αρέσουν τα γλυκά, αλλά προτιμά ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Και για όσους θέλουν να δοκιμάζουν νέες γεύσεις σε πιο παλιές συνταγές. 

Ο σεφ χρειαζόταν γι’ αυτό το μάθημα υλικά φρέσκα, και εξαιρετικής ποιότητας.  Έτσι, προμηθεύτηκε γι’ αυτό το σκοπό, τα υλικά από τις υπεραγορές Lidl.
Εκεί, μπορείτε να βρείτε ό,τι υλικά χρειάζεστε πάντα φρέσκα και με την υπογραφή της Lidl.

Οι συμμετέχοντες έμειναν έκπληκτοι με τις επιλογές που υπάρχουν για να μαγειρέψουν όσπρια. Συνταγές υγιεινές, νόστιμες και πρωτότυπες όλες έτοιμες να τις εντάξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Βρείτε τις πιο πάνω συνταγές στην ιστοσελίδα της Lidl Food Academy,https://www.lidlfoodacademy.com.cy. Καλή όρεξη!  

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor