Ημερίδα με θέμα το περιβάλλον και την ανακύκλωση στο The Mall of Engomi

Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών, το The Mall of Engomi, διοργάνωσε ενημερωτικό σεμινάριο σε συνεργασία με την Green-Dot Κύπρου. Στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, συμμετείχαν μαθητές της Δ’ τάξης του Β’ Δημοτικού σχολείου Αγίου Δομετίου, οι οποίοι ενημερώθηκαν για διάφορα θέματα γύρω από το περιβάλλον και την ανακύκλωση. 

Κύριος στόχος του σεμιναρίου, ήταν να μπορέσουν τα παιδιά να κατανοήσουν, ότι με  την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων προστατεύουμε το περιβάλλον, με αποτέλεσμα να εξοικονομούμε ενέργεια και πρώτες ύλες. Ο Εμπορικός Διευθυντής της Green-Dot Σάκης Θεοδοσίου, ο οποίος έκανε την ενδιαφέρουσα και γεμάτη χρώματα παρουσίασή του, προσέλκυσε την προσοχή των μαθητών που ενημερώθηκαν με αυτό τον τρόπο, για την σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος.

Μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδοσίου, εξήγησε στα παιδιά τους λόγους για τους οποίους οφείλουν να προστατεύουν το περιβάλλον αλλά και για τους κινδύνους που απειλούν την υγεία και τη ζωή του ανθρώπου εξαιτίας της καταστροφής της φύσης. Στη συνέχεια, κατέδειξε τα οφέλη αλλά και τις σωστές μεθόδους ανακύκλωσης. Με το τέλος του σεμιναρίου, ο κ. Θεοδοσίου επίλυσε τις απορίες των μαθητών, ενημερώνοντας και διαφωτίζοντας τους έτσι και για σειρά άλλων
θεμάτων που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος. 

Ο Γενικός Διευθυντής του The Mall of Engomi, κ. Κύπρος Χατζηστυλλής δήλωσε: «Στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι να καταφέρουμε να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά από μικρή ηλικία, και μέσα από τις γνώσεις που τους προσφέρει το σεμινάριο, να καλλιεργήσουν περιβαλλοντική συνείδηση.» 

Το The Mall of Engomi δίνει ιδιαίτερη σημασία στην πληροφόρηση και την εκπαίδευση των παιδιών για σημαντικά ζητήματα. Γι’ αυτό μέσα από την συνεχή οργάνωση σεμιναρίων, σκοπεύει να συνεχίσει να επιτελεί κοινωνικό έργο, ενημερώνοντας μικρούς και μεγάλους για επίκαιρα και ενδιαφέροντα θέματα.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor