Τελετή Αποφοίτησης Πανεπιστημίου UCLan Cyprus 2018

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η Τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus. 

Η τελετή έλαβε μέρος την Πέμπτη, 12 Ιουλίου στο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πέραν από 1,500 άτομα παρευρέθηκαν σε μια φαντασμαγορική τελετή, μεταξύ των οποίων Ακαδημαϊκοί και Στελέχη του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, οικογένειες και αγαπημένα πρόσωπα των αποφοίτων, Βουλευτές, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και μέλη της επιχειρηματικής ζωής του τόπου. 

Εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας παρέστη ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους απόφοιτους του Βρετανικού Πανεπιστημίου της Κύπρου ενώ συνεχάρη το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus για τη συνεχή πρόοδο και ανάπτυξη του.

Στο χαιρετισμό του ο CEO και Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, Φλώρος Βωνιάτης συνεχάρη όλους τους απόφοιτους ενώ δεν παράλειψε να αναφερθεί και στο όραμα του Πανεπιστημίου να αναδειχθεί ως το μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο Πανεπιστήμιο σε ολόκληρη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. «Με πρωταρχικό στόχο να εκπληρώσει τα όνειρα κάθε ατόμου οποιασδήποτε εθνικότητας και θρησκείας, το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus φιλοξενεί 1200 φοιτητές από 50 διαφορετικές χώρες» ανέφερε, ενώ υποσχέθηκε ότι αυτή είναι μόνο η αρχή.

O Πρύτανης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, Prof. Πανίκκος Πουτζιουρής σημείωσε ότι η τελετή αποφοίτησης είναι μια πηγή έμπνευσης για την περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου και την υλοποίηση των στόχων του για την προσφορά ποιοτικής εκπαίδευσης, κατάρτισης, έρευνας και καινοτομίας. «Έχουμε  καθήκον», πρόσθεσε, «να έχουμε επιρροή, να ανοίξουμε νέους ορίζοντες για την κοινωνικό-οικονομική και επιστημονική ανάπτυξη σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.»

Κατά την διάρκεια της τελετής, αποφοίτησαν 155 προπτυχιακοί, 40 μεταπτυχιακοί φοιτητές και 2 κάτοχοι Διδακτορικού τίτλου ενώ τιμήθηκαν 31 φοιτητές και 14 απόφοιτοι για τις υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις τους. Άξια αναφοράς και η βράβευση της απόφοιτου Αντωνίας Μιχαηλίδη της Σχολής Νομικής του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus από τον κο Φλώρο Βωνιάτη για την τιμητική βράβευση που έλαβε από τη Βασίλισσα Ελισάβετ λίγες ημέρες πριν, στο Παλάτι του Μπάκιγκχαμ.

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus ως το Βρετανικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου βρίσκεται κάτω από την Ακαδημαϊκή ομπρέλα του University of Central Lancashire (UCLan) του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι πλήρως αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, καθώς και από τον Φορέα Διασφάλισης Ποιότητας της Αγγλίας (QAA). Ως εκ τούτου, οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus κατά την τελετή αποφοίτησης έλαβαν δύο πτυχία, από τα Πανεπιστήμια UCLan Cyprus και UCLan UK, πλήρως αναγνωρισμένα σε Κύπρο, Ευρώπη, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Την τελετή αποφοίτησης τίμησαν με την παρουσία τους και εκπρόσωποι του μητρικού Πανεπιστημίου ενώ εκτενής αναφορά έγινε στην πορεία των 190 χρόνων ιστορίας του Πανεπιστημίου καθώς και στις διεθνείς πρωτιές των τελευταίων χρονών. 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor