Εξερευνώντας την Κύπρο στους δύο τροχούς

Σημείο αναφοράς στον παγκόσμιο ποδηλατικό χάρτη είναι πλέον η Κύπρος, αφού τα τελευταία χρόνια επισκέπτεται το νησί μας πολύ μεγάλος αριθμός επαγγελματιών, ημιεπαγγελματιών και ερασιτεχνών ποδηλατών. Η Κύπρος, εκτός από τις άκρως επιτυχημένες ποδηλατικές διοργανώσεις παγκοσμίου επιπέδου που φιλοξενεί, διαθέτει και εξαιρετικές διαδρομές τόσο για ορεινή ποδηλασία όσο και για ποδηλασία δρόμου. 

Οι πολύμορφες διαδρομές σε όλη την Κύπρο είναι ιδανικές για ποδηλάτες κάθε επιπέδου, ενώ προσφέρουν και τη δυνατότητα εξερεύνησης της σπάνιας ομορφιάς κυπριακής φύσης.

Οργανωμένα tours
Μια καλή ευκαιρία για όσους αγαπούν το ποδήλατο είναι τα tours που διοργανώνει η Active Cyprus σε διάφορες περιοχές και διαδρομές της Κύπρου. Η Active Cyprus αναλαμβάνει τη διοργάνωση tours για ποδηλάτες όλων των επιπέδων, από επαγγελματικές ομάδες και αθλητές μέχρι τουρίστες, ερασιτέχνες ποδηλάτες και εταιρείες που θέλουν να αναπτύξουν την ομαδικότητα των στελεχών τους.

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στα tours. Μόνο για την Ορεινή Ποδηλασία (Mountain Bike) υπάρχουν δέκα διαφορετικές διαδρομές. 

Η Activate Cyprus προσφέρει διάφορα πακέτα επιλογών σε όσους επισκέπτονται την Κύπρο για διακοπές τις οποίες συνδυάζουν με ποδηλασία. Υπάρχουν τα tours, διάφορες επιλεγμένες ποδηλατικές διαδρομές, εκδρομές ορειβασίας σε τέσσερις τοποθεσίες της Κύπρου, ποδηλατικά camps και ειδικές τιμές σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. Μέσω της ποδηλασίας ντόπιοι και ξένοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις σπάνιες ομορφιές της Κύπρου και περιοχές που θα ήταν δύσκολο να προσεγγίσουν με αυτοκίνητο.

«Ιδανικός προορισμός για ποδηλασία»
«Είναι μια σειρά από λόγοι που καθιστούν την Κύπρο ιδανικό προορισμό για ποδηλασία και ποδηλατικό τουρισμό. Η ηλιοφάνεια για έντεκα μήνες σε συνδυασμό με τον ήπιο χειμώνα και τις συνθήκες καλοκαιρίας σε μήνες όπου η ηπειρωτική και βόρεια Ευρώπη καλύπτονται από χιόνι, αποτελούν βασικό ατού.

Το ίδιο και το πολύ καλό οδικό δίκτυο και οι εξαιρετικές υποδομές» σημειώνει ο διευθυντής της Activate Cyprus κ. Μιχάλης Χατζηϊωάννου. «Κάνοντας ποδήλατο στην Κύπρο μπορεί κάποιος να θαυμάσει το όμορφο φυσικό περιβάλλον, να γνωρίσει σημαντικά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και να βρει πολύ διαφορετικές συνθήκες μέσα σε λίγα χιλιόμετρα. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να κινείται στο επίπεδο της θάλασσας και 85χλμ μετά να ανέβει στα 2.000 μέτρα υψόμετρα. Δεν είναι κάτι που συναντάς σε πολλές χώρες» προσθέτει ο κ. Χατζηϊωάννου. 

Οι διοργανώσεις
Εκτός από τα tours και τις διακοπές, η Activate Cyprus διοργανώνει μερικά από τα μεγαλύτερα ποδηλατικά και τριαθλητικά events στη Μεσόγειο, όπως το Cyprus Sunshine Cup, έναν από τους σημαντικότερους αγώνες Mountain Bike στον κόσμο, που διεξάγεται στα βουνά της Κύπρου εδώ και 21 συνεχή χρόνια και προσελκύει Χρυσούς Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές.

Μια ακόμη τεράστια διοργάνωση είναι το Cyprus Gran Fondo Powered by Volkswagen, ο σημαντικότερος αγώνας ποδηλασίας δρόμου της Κύπρου, που αφορά ημιεπαγγελματίες και ερασιτέχνες ποδηλάτες και είναι μέρος του UCI Gran Fondo World Series της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Πολύ σημαντικές διοργανώσεις της Activate Cyprus είναι επίσης το O3 Olympus Man, ένας από τους δυσκολότερος τριαθλητικός αγώνας στην Ευρώπη, το τρίαθλο Ocean Lava Paphos μέρος της παγκόσμιας σειράς Ocean Lava Planet και το Troodos Sports and Fun Festival.

Κρατήσεις και πληροφορίες στο www.activatecyprus.com και στο 24332112. 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor