Eurolife: Τελετή βράβευσης για το πρόγραμμα "Μαθαίνω για τα Δάση - LEAF"

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα για μαθητές «Μαθαίνω για τα Δάση – Learning About Forests (LEAF)» για τη σχολική χρονιά 2017-2018, που στηρίζει η EuroLife.

Το Πρόγραμμα στοχεύει στην καλλιέργεια της γνώσης και στην ενίσχυση της δράσης για τα δάση και την ωφέλειά τους. Εξετάζει όλες τις λειτουργίες που προσφέρουν τα δάση στον άνθρωπο, από την προσφορά τροφής και καθαρού νερού μέχρι θέσεων εργασίας. Μία δυνατότητα που δίνεται σε πάνω από 5500 μαθητές του νησιού να αποκτήσουν και να διευρύνουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση.

Η σχολική χρονιά έκλεισε με την ολοκλήρωση του προγράμματος και με την τελετή βράβευσης στο Δημοτικό Σχολείο Ιαματικής στη Λεμεσό, την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018. 

Στην τελετή βραβεύτηκαν τα σχολεία και τα παιδιά που ανέπτυξαν αξιόλογη περιβαλλοντική δράση, ιδιαίτερα στο θέμα του δάσους μέσα από το Αναλυτικό Πρόγραμμα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αειφόρου Ανάπτυξης. Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο παγκόσμιο πρόγραμμα "Μαθαίνω για τα Δάση-LEAF". 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος 2017-2018, διεξήχθη διαγωνισμός "Κατασκευή Επιτραπέζιου Παιχνιδιού για τα Δάση" όπου το πρώτο βραβείο πήρε η Στ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Ιαματικής. Το έπαθλο είναι η αναπαραγωγή του παιχνιδιού με την ευγενή χορηγία της Eurolife.

Όπως ανέφερε η επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης του προγράμματος   Δρ. Αντρούλα Όθωνος-Ζαχαρίου "Τα παιδιά με την επικέντρωσή τους στη θεματική του Δάσους και τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα, κατάφεραν να διευρύνουν το επίπεδο της ενημέρωσης και των γνώσεών τους για το δάσος.
Μέσα από διάφορες δραστηριότητες, όπως επισκέψεις στο δάσος και συμμετοχή σε δενδροφυτεύσεις, τα παιδιά έχουν αποκτήσει πολύ δυνατές εμπειρίες ενεργώντας στο πλαίσιο της βιωματικής μάθησης, ένιωσαν χαρά και ενθουσιασμό από την επαφή τους με τη φύση και αυτό θα οδηγήσει στη διαμόρφωση νέων στάσεων, δεξιοτήτων και αξιών και στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιβαλλοντικής τους συνείδησης."

Στη συνέχεια της τελετής οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και δημιουργικό πρόγραμμα σχετικά με το περιβάλλον.
Υπεύθυνο για το Πρόγραμμα «Μαθαίνω για τα Δάση» σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης FEE Foundation for Environmental Education, ενώ η CYMEPA είναι ο Εθνικός Χειριστής όλων των Προγραμμάτων του. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα διεξάγονται σε άψογη συνεργασία με τους αρμόδιους λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη σχολική χρονιά 2016-2017 έλαβαν μέρος 60 σχολεία παγκύπρια ενώ για τη σχολική χρονιά 2017-2018 τα σχολεία ανήλθαν στα 82. Για τη νέα σχολική χρονιά 2018-2019, οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τα 100 σχολεία παγκύπρια.

Το πρόγραμμα "Μαθαίνω για τα Δάση" αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό πυλώνα δράσης του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πρόληψη» της EuroLife, που φροντίζει μέσα από ανάλογες χορηγίες να προσφέρει στους συνανθρώπους μας τα εφόδια, αλλά και τα μέσα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα της υγιεινής διατροφής, της άσκησης, της ορθής χρήσης του ποδηλάτου, αλλά και την αγάπη για τη φύση και το περιβάλλον. 
Γιατί η πρόληψη δεν είναι σχήμα λόγου. Είναι τρόπος ζωής!

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor