«Ο εγκέφαλος των μουσικών» στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Η Ιατρική Σχολή σε συνεργασία με την Σχολή Θετικών Επιστημών, Πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας και το Μουσικοπαιδαγωγικό Όμιλο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνουν διάλεξη, με θέμα: «Ο εγκέφαλος των μουσικών ως μοντέλο νευρωνικής πλαστικότητας. Η εστιακή δυστονία στους μουσικούς και η σωστή πρόληψη”. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δρ. Χρίστος Ι. Ιωάννου, DiS MA MSc PhD, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Institute of Music Physiology & Musicians’ Medicine, University of Music, Drama and Media, Hannover, της Γερμανίας.

Η εκδήλωση θα πραγνατοποιηθεί την Τρίτη, 26 Ιουνίου, στις 11:00πμ, στην αίθουσα διαλέξεων Μ1, της Ιατρικής Σχολής (3ος όροφος) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Ο Χρίστος Ιωάννου είναι απόφοιτος του Κονσερβατορίου Πράγας (DiS) και του Πανεπιστημίου του Καρόλου της Πράγας (MA) όπου σπούδασε Παιδαγωγικά της Μουσικής με ειδίκευση στην εκτέλεση οργάνου. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στη Νευροψυχολογία της Μουσικής στο Goldsmiths του Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και εκπόνησε διδακτορική διατριβή (PhD) στο Ινστιτούτο Μουσικής Φυσιολογίας και Ιατρικής των Μουσικών του Κέντρου Νευροεπιστημών του Αννοβέρου της Γερμανίας. Σήμερα εργάζεται στο πιο πάνω Ινστιτούτο ως μεταδιδακτορικός ερευνητής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν την εστιακή δυστονία, την εγκεφαλική πλαστικότητα και τα ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα των μουσικών. Τα πορίσματα των έως τώρα ερευνών του είναι δημοσιευμένα σε διάφορα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Συμμετείχε ως ομιλητής σε αρκετά διεθνή συνέδρια, ενώ τα τελευταία χρόνια διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και στο Κέντρο Νευροεπιστημών του Αννοβέρου.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor