Α. Κανναουρίδου: Βραβεύτηκε με Βραβείο Εθελοντή – Εργαζόμενου στον Ιδιωτικό Τομέα

Σε μια αλλιώτικου τύπου τελετή που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο το βράδυ της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Επίτροπος Εθελοντισμού & ΜΚΟ την βράβευσαν με το πρώτο βραβείο Εθελοντή εργαζόμενου στον Ιδιωτικό Τομέα, με την ίδια να τιμά τον οργανισμό όπου εργάζεται, την Eurobank Κύπρου.

Ο λόγος για την Αννίτα Κανναουρίδου,  μια σπουδαία προσωπικότητα, με ιδιαίτερα χαρίσματα και ένα σπάνιο χαρακτήρα η οποία δίνει παραδείγματα ανθρωπιάς, αγάπης, προσφοράς και παρά το νεαρό της ηλικίας της ενθαρρύνει την ομαδικότητα με ένα και μόνο στόχο, το κοινό καλό. Η δράση της μετρά 10 χρόνια τώρα και τιμώντας την με αυτό το βραβείο είναι ένας τρόπος για να εκτιμηθεί η πολύτιμη προσφορά της τόσο στην κοινωνία και τον πολιτισμό όσο και σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και δράσεων της.

Άρχισε να ασχολείται πιο έντονα με τον εθελοντισμό στα φοιτητικά της χρόνια όντας ενεργό μέλος σε αρκετούς φοιτητικούς ομίλους, συμμετέχοντας και διοργανώνοντας θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Τελειώνοντας τις σπουδές της, μαζί με μια αξιόλογη ομάδα αξιόλογων προσωπικοτήτων υλοποίησαν μια πολύ όμορφη ιδέα, την ίδρυση του φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Παλμός Ζωής» για άτομα με συγγενείς καρδιοπάθειες, ένα ίδρυμα όπου σκοπό έχει την προσφορά βοήθειας σε παιδιά και εφήβους όπου φέρουν εκ γενετής Καρδιοπάθειες.

Έχει βραβευτεί δύο φορές με το βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς στον Πολιτισμό, τις Τέχνες και το Πανεπιστήμιο Κύπρου τα οποία, το ένα εκ των δύο βραβείων ήταν προσφορά του Κύπρου Ζωγράφου Ανδρέα & Μαίρης Λαδόμματου.

Όσοι την γνωρίζουν, μιλούν για ένα άτομο πολύ δραστήριο, γεμάτο ενέργεια και καλοσύνη και ταυτοχρόνως πάθος για τις μεγάλες της αγάπες, την μουσική και τον εθελοντισμό. Μέσα από το πολύχρονο έργο της συνείσφερε και στήριξε στέγες ευημερίας, κοινωνικά παντοπωλεία,  άπορες οικογένειες & παιδιά, τραγούδησε μαζί με παιδιά σε πτέρυγες νοσοκομείων, σε ορφανοτροφεία στην Ελλάδα, διοργάνωσε δεκάδες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις εκ των οποίων μια από αυτές είχε ως σκοπό να βοηθήσει και να ενισχύσει το έργο του Ιδρύματος για Παιδιά, Sophia Foundation.

Διατέλεσε επίσης Youth Ambassador of Goodwill του Πανεπιστημίου Κύπρου και συμμετείχε στο φιλμάκι που δημιουργήθηκε προβάλοντας το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε παρουσίαση του στο Πανεπιστημίου Κεντ στην Αγγλία.  

Είναι η εμπνεύστρια και οραματίστρια των 1ων Βραβείων Νέων Ηγετών - Ταλέντων «Πρότυπα Επιτυχίας - Πρωταγωνιστές Ζωής» μεταξύ ατόμων 5-25 ετών, τα οποία έλαβαν χώρα για πρώτη φορά στο νησί μας τον περασμένο Νοέμβριο, με την στήριξη της Μεγαλύτερης Επιχειρηματικής Έκθεσης που γίνεται στην Ελλάδα & την Κύπρο το “Money Show».  

Αγαπημένο της γνωμικό είναι αυτό του Αλβέρτο Αϊνστάιν «Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση» και σαν motto ζωής έχει «ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό».

Σχετικά με τα βραβεία η ίδια αναφέρει: Η χαρά του εθελοντή δεν είναι οι τιμές, οι επαίνοι και τα βραβεία, είναι η δύναμη & η ηθική ικανοποίηση που παίρνει από κάθε εκδήλωση, μέσω αυτών των βραβείων ας είναι  η αφετηρία για μια κοινωνία πιο ευαισθητοποιημένη  στο να προσφέρει στον συνάνθρωπο αθόρυβα και διακριτικά. Η κοινωνία σήμερα έχει την ανάγκη από συμμετοχή όλων μας.
 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor