Στη Λεμεσό ο τελικός του διαγωνισμού elit® art of martini

Η elit® Ultra Luxury Vodka πραγματοποίησε με επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Κύπρο τον διαγωνισμό elit® art of martini, προ(σ)καλώντας έμπειρους μπάρμαν και mixologists να δημιουργήσουν την πιο ανατρεπτική εκδοχή ενός κλασικού κοκτέιλ: του vodka martini.

Ο τελικός διεξήχθη στις 21 Μαίου στο Frankie’s Social bar στη Λεμεσό, και νικητής αναδείχθηκε ο Alex Chamberlain του Old Souls bar. Ο Alex εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή με τη δημιουργία του cocktail με την ονομασία coffeElit, μια πραγματικά ευφάνταστη εκδοχή του κλασικού μαρτίνι. Πηγή έμπνευσης του δημιουργού ήταν φυσικά η κρυστάλλινη καθαρότητα της elit® Ultra Luxury Vodka συνδυασμένη με έντονη γεύση από κόκκους καφέ. Η μοναδική γεύση του συγκεκριμένου cocktail, κέρδισε ταυτόχρονα τους θαμώνες του Old Souls bar, που το ανέδειξαν ως το πιο δημοφιλές από όλα τα κοκτέιλ του μαγαζιού, τους τελευταίους δυο μήνες.     

Η συνταγή του νικητήριου coffeElit cocktail είναι η εξής: 
50ml elit® Ultra Luxury Vodka
50ml Aperitivo Cocchi Americano Bianco 
Όλα τα συστατικά ανακατεύονται και στραγγίζονται σε ένα παγωμένο ποτήρι martini, το οποίο έχει αρωματιστεί με elit® Ultra Luxury Vodka ενισχυμένη (infused) με κόκκους καφέ, και με γαρνίρισμα μια φλούδα πορτοκαλιού.

Με τη νίκη του αυτή, ο Alex Chambelain θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον παγκόσμιο διαγωνισμό elit® art of martini στo Μπιλμπάο της Ισπανίας στις 18 Ιουνίου.

Λίγα λόγια για το διαγωνισμό: Για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό οι φιλόδοξοι μπάρμαν της Κύπρου έπρεπε να δημιουργήσουν τη δική τους συνταγή για μαρτίνι, συνδυάζοντας την elit® Ultra Luxury Vodka , το βασικό οινοπνευματώδες του κοκτέιλ, με ένα ξεχωριστό τοπικό προϊόν. Για δυο μήνες οι διαγωνιζόμενοι προωθούσαν τη συνταγή που δημιούργησαν στα μπαρ όπου εργάζονται, κι έπαιρναν τις απόψεις των θαμώνων. Στον τελικό που έγινε στο Frankie’s Social bar της Λεμεσού στις 21 Μαίου, η κριτική επιτροπή δοκίμασε τις δημιουργίες των διαγωνιζομένων και επέλεξε το νικητή που θα αντιπροσωπεύσει την Κύπρο στον παγκόσμιο τελικό.

Στην τελική φάση του διεθνή διαγωνισμού elit® art of martini στην Ισπανία, οι νικητές από όλες τις χώρες που συμμετείχαν, θα παρουσιάσουν τις συνταγές τους και η κριτική επιτροπή θα επιλέξει ένα μεγάλο νικητή, που με τη δημιουργία του θα δώσει νέα πνοή στο vodka martini cocktail.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πιο πρόσφατη διάκριση της elit® Ultra Luxury Vodka  ήταν η  βαθμολόγησή της με τον ψηλότερο βαθμό από όλες τις βότκες χωρίς πρόσθετη γεύση, για έκτη φορά στο διαγωνισμό 2017 Tastings.com International Review of Spirits, που είναι ο παλαιότερος ετήσιος διαγωνισμός οινοπνευματωδών στην Αμερική.

Η elit® Ultra Luxury Vodka, εισάγεται και διανέμεται στην Κύπρο από την εταιρεία ACM Christofides Ltd (www.acm.com.cy).

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor