Η Διασφάλιση της Ποιότητας στα Κλινικά Εργαστήρια

Δεκάδες επαγγελματίες κλινικών εργαστηρίων, επιστήμονες, αλλά και φοιτητές και απόφοιτοι του Προγράμματος Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας συμμετείχαν στην ημερίδα, με θέμα «Η Διασφάλιση της Ποιότητας στα Κλινικά Εργαστήρια», που διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κλινικών Εργαστηρίων, Βιοϊατρικών και Κλινικών Επιστημόνων (ΣΔΚΕΒΕ). 

Πρώτιστο μέλημα της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των συμμετεχόντων για τρέχοντα θέματα που αφορούν την διασφάλιση ποιότητας στα κλινικά εργαστήρια. Συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Σύλλογου, Δρ Πέτρος Αγαθαγγέλου, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων, κ. Μάριος Κουλούμας, ο αντιπρόσωπος του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Ποιότητας, κ. Αλέξης Τιγγιρίδης και η Ανώτερη Λειτουργός του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, κα. Γνώσια Αχνίοτου. Οι αντιπρόσωποι των φορέων αυτών συζήτησαν το θέμα στο πλαίσιο του επερχόμενου Γενικού Σχεδίου Υγείας. Από την συζήτηση απορρέει η σημαντικότητα της διασφάλισης της ποιότητας των εργαστηριακών αποτελεσμάτων με απώτερο σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στον ασθενή. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Χάρης Χαριλάου, σημείωσε ότι «παρόλο που όλοι συμφωνούν για την σημαντικότητα της διασφάλισης ποιότητας ακόμα υπάρχει αβεβαιότητα ως προς τον καλύτερο τρόπο επίτευξης του στόχου αυτού». Εισηγήθηκε την ενεργοποίηση των αρμοδίων φορέων ελέγχου.   

Το δεύτερο μέρος της ημερίδας ήταν υπό μορφή εργαστηρίου, στο οποίο οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία μέσω εφαρμοσμένων παραδειγμάτων δια μέσου της πρωτοποριακής μαθησιακής μεθοδολογίας βασισμένη στη διερεύνηση ενός προβλήματος (Problem Based Learning - PBL). Η συντονίστρια του μεταπτυχιακού προγράμματος Βιοϊατρικών Επιστημών, Δρ. Στέλλα Νικολάου, επισήμανε: «Ως Πανεπιστήμιο θεωρούμε ότι η δια βίου μάθηση είναι πολύ σημαντική και ειδικότερα όταν πρόκειται για θέματα υγείας. Το Τμήμα Επιστημών Ζωής και Υγείας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για ενημέρωση και επιμόρφωση του προσωπικού των κλινικών εργαστηρίων στηρίζει την προσπάθεια του Συνδέσμου για συνεχή επιμόρφωση των μελών  του».

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την απονομή πιστοποιητικών συμμετοχής.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor