Επίσκεψη Μαθητών Δημοτικής Εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις της ΜΤΝ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Μαΐου, η ΜΤΝ υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις της στα Λατσιά, μαθητές της πέμπτης και έκτης τάξης από το Β’ Δημοτικό Σχολείο Λατσιών και το Β’ Δημοτικό Σχολείο Γερίου. 

Η πρωτοβουλία έγινε με σκοπό την εξοικείωση των μαθητών στον τομέα των τηλεπικοινωνίων με έναν ξεχωριστό και ενδιαφέρον τρόπο.

Εκπρόσωποι της ΜΤΝ υποδέχτηκαν μαθητές και εκπαιδευτικούς, όπου τους μίλησαν για την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών. Στην συνέχεια, ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας στα Λατσιά και συγκεκριμένα στο τεχνικό τμήμα όπου είχαν την ευκαιρία, να μάθουν πώς γίνεται η σύνδεση στο διαδίκτυο, τον τρόπο με τον οποίο διεκπεραιώνεται μια τηλεφωνική κλήση, τις τεχνολογίες 2G, 3G και 4G , για το πώς εγκαθίστανται οι υποδομές για τις οπτικές ίνες αλλά και για τις λειτουργίες που εκτελούνται στην αίθουσα ελέγχου του δικτύου. Κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων  οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν διάφορες ερωτήσεις αλλά και να  λύσουν όλες τις απορίες τους σχετικά με τις τηλεπικοινωνίες. 

Η ΜΤΝ για μια ακόμη φορά ενισχύει την ενημέρωση και εκπαίδευση των παιδιών για το θέμα της επικοινωνίας και της ψηφιακής εποχής.


 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor