Μέλη του Συνδέσμου Φίλοι του Ινστιτούτου Κύπρου ξεναγήθηκαν στις ερευνητικές υποδομές του Ιδρύματος

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις και ερευνητικά εργαστήρια του Ινστιτούτου Κύπρου (ΙΚυ) πραγματοποίησαν μέλη του Συνδέσμου ‘Φίλοι του Ινστιτούτου Κύπρου’, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Δρα Πέτρο Καρεκλά και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του.
 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Αντιπρόεδρος Διοίκησης του ΙΚυ, Δρ Μιχάλης Γιάγκου, ενημέρωσε τα μέλη του Συνδέσμου για την πορεία ανάπτυξης των επιστημονικών εργαστηρίων του Ιδρύματος, υπογραμμίζοντας ότι το ΙΚυ έχει δημιουργήσει σημαντικές ερευνητικές υποδομές για τη χώρα μας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, πολλές από τις οποίες έχουν επίσημα αναγνωριστεί και ενσωματωθεί σε ευρωπαϊκές υποδομές, καθιερώνοντας το Ινστιτούτο ως ένα πρωτοπόρο ερευνητικό ίδρυμα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής. Παράλληλα σημείωσε, ότι το ΙΚυ συνεχίζει να σημειώνει μεγάλη επιτυχία στην εξασφάλιση σημαντικών ανταγωνιστικών κονδυλίων, κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Στη συνέχεια τα μέλη του Συνδέσμου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, όπου το επιστημονικό προσωπικό του Ινστιτούτου παρουσίασε κάποια από τα ερευνητικά εργαστήρια και εξήγησε πώς αυτά αξιοποιούνται για την προώθηση της έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο.
 
Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε στην Υπερυπολογιστική Υποδομή CyTera, στο Εργαστήριο Αυτόνομων Ιπτάμενων Πλατφόρμων (Drones), στα Εργαστήρια Χαρακτηρισμού Τέχνης Ανδρέας Πίττας, στο Σύστημα Συγκεντρωτικής Ηλιακής Ενέργειας με κάτοπτρα Fresnel για το δομημένο περιβάλλον και στο Εργαστήριο Ψηφιακής Απεικόνισης για Κλιματικές και Ατμοσφαιρικές Μελέτες.
 
Εκτιμώντας το σημαντικό επιστημονικό έργο που επιτελείται στο Ινστιτούτο Κύπρου, ο Σύνδεσμος Φίλων του Ινστιτούτου δημιουργήθηκε και λειτουργεί με βασική αποστολή να πλαισιώσει και να υποστηρίζει ποικιλοτρόπως το ΙΚυ, αλλά και να προβάλλει τις δραστηριότητες του Ιδρύματος, τόσο τοπικά όσο και διεθνώς.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor