«Αλκυονίδες»: 20 χρόνια δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη

Τα 20 χρόνια ανιδιοτελούς κοινωνικής προσφοράς γιορτάζει φέτος το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Αλκυονίδες», το οποίο παρέχει οικονομική στήριξη σε άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας, σε φοιτητές για ολοκλήρωση των σπουδών τους, σε άπορους μαθητές και οικογένειες. 

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Σωματείου, πραγματοποιήθηκε διάσκεψη τύπου, την Τετάρτη 18 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις της Δημοσιογραφικής Εστίας. Με την αφορμή αυτή, το Σωματείο κυκλοφόρησε ειδικό λαχνό στην τιμή των €2, ο οποίος θα κληρωθεί στις 13 Δεκεμβρίου 2018, χαρίζοντας ένα αυτοκίνητο αξίας €11.900.

Η Πρόεδρος των «Αλκυονίδων», Γεωργία Πολυβίου, αναφέρθηκε στο Σωματείο και τη αποστολή του, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της. «Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Αλκυονίδες» είναι ένας μη κερδοσκοπικός και μη κυβερνητικός οργανισμός που αποτελείται από εθελοντές και λειτουργεί με μηδαμινά διοικητικά έξοδα. Τα έσοδα του σωματείου προέρχονται από εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, από πωλήσεις κοσμημάτων και άλλων χειροποίητων ειδών, αλλά και από εισφορές από άτομα ή εταιρείες με κοινωνική συνείδηση. 

Αναφορικά με τις κατηγορίες βοήθειας που προσφέρει, η κα Πολυβίου πρόσθεσε ότι το Σωματείο στηρίζει άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας, κυρίως παιδιά αλλά και ενήλικες, προσφέρει οικονομική βοήθεια σε άπορους φοιτητές και σε άπορους τελειόφοιτους μαθητές, ενώ η τρίτη κατηγορία  της οικονομικής βοήθειας που προσφέρεται από το σωματείο αφορά τη μερική κάλυψη βιοποριστικών εξόδων άπορων ατόμων ή και οικογενειών. 

Παρούσα στη διάσκεψη τύπου ήταν και η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποίο απηύθυνε χαιρετισμό. «Η δράση του Σωματείου Αλκυονίδες συμβάλλει στο να γίνει η κοινωνία μας πιο ανθρώπινη», ανέφερε η Υπουργός, προσθέτοντας πως «αναγνωρίζοντας ότι ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής με ιδιαίτερες αξίες, όπως η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική συμμετοχή, η δράση των Αλκυονίδων αποκτά πρόσθετη αξία». Ολοκληρώνοντας ανακοίνωσε και την εισφορά του υπουργείου με το ποσό των €2000.

Ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, εξήρε με τη σειρά του το έργο του Σωματείου, σημειώνοντας ότι «σε έναν κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται, τέτοιες πρωτοβουλίες αποδεικνύουν ότι η αδάμαστη θέληση ορισμένων ανθρώπων να υπερνικήσουν εμπόδια και να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους, παραμένει διαχρονική και άσβεστη». Ο κ. Ιωάννου πρόσθεσε πως το έργο του Σωματείου γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστό, αφού «σε συνθήκες οικονομικής κρίσης αδιαμφισβήτητα κάθε προσφορά αποκτά μεγαλύτερη σημασία και ο εθελοντισμός αποτελεί σημαντικό συστατικό της σύγχρονης κοινωνίας».
 
Κατά τη διάσκεψη τύπου, ανακοινώθηκε η εισφορά ύψους €300.000 του δικηγόρου, Πόλυ Πολυβίου προς το Φιλανθρωπικό Σωματείου «Αλκυονίδες», με την παράκληση όπως σημαντικό μέρος του ποσού διατεθεί σε μικρά παιδιά με κινητικά προβλήματα, αλλά και προβλήματα φτώχειας. Η εισφορά αυτή δίνει μεγάλη ανάσα στο Σωματείο, αφού οι «Αλκυονίδες» δεν λαμβάνουν οποιαδήποτε κρατική χορηγία, εκτός από το συμβολικό ποσό των €2.000-€3.000 που λαμβάνει κατά περιόδους από το Υπουργείο Υγείας ως αναγνώριση του έργου του Σωματείου.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor