Συνταγές από τη Νότια Ιταλία στη Lidl Food Academy

Ένα μοναδικό μάθημα στα μυστικά της Ιταλικής γαστρονομίας και στον Ιταλικό Νότο, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι 20 τυχεροί συμμετέχοντες το Σάββατο, 3 Μαρτίου στη Lidl Food Academy στη Λευκωσία.

Συνταγές με έντονα χρώματα και αρώματα, απλές πρώτες ύλες και φρέσκα υλικά, που με την καθοδήγηση του σεφ Κωνσταντίνου Πετεβίνου και των βοηθών, κατάφεραν να αποδείξουν πως η μαγειρική αποτελείται από αγάπη και φαντασία αλλά και από την σωστή επιλογή των υλικών.

Οι τυχεροί συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν χειροποίητα ζυμαρικά Ορεκιέτε “Orecchiette”, που προέρχονται από την περιοχή της Puglia στη νοτιοανατολική πλευρά της Ιταλίας, και να τα συνοδεύσουν ιδανικά με μια σάλτα από σπανάκι και αντζούγια. Έπειτα, ακολούθησαν χειροποίητα πράσινα λαζάνια με βασιλικό και για κυρίως πιάτο κανελόνι με κιμά κοτόπουλου και μανιτάρια. 

Μια τέτοια γευστική πανδαισία δεν θα μπορούσε να κλείσει χωρίς το ανάλογο γλυκό. Ένα λαχταριστό σοκολατένιο κέικ Torta Caprese με σοκολάτα 52% κακάο Fin Carré και λικέρ αμαρέτο, Armilar, ολοκλήρωσε το Σαββατιάτικο τραπέζι της Lidl Food Academy. 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor