Σύνδεσμος Τραπεζών και Junior Achievement εκπαιδεύουν μαθητές Δημοτικών Σχολείων

Με μπόλικη διάθεση για προσφορά και εκπαίδευση τραπεζικοί υπάλληλοι αφήνουν για λίγο τις δουλειές τους και βάζουν «κοστούμι εκπαιδευτικού» επιδιώκοντας να μάθουν σε παιδιά Δημοτικών Σχολείων μια διαφορετική αλφαβήτα, ίσως εξίσου πολύτιμη με την κανονική. Για  τρίτη συνεχή χρονιά ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό Junior Achievement Κύπρου (JA Cyprus) εφαρμόζουν το πρόγραμμα «Ξοδεύοντας Έξυπνα», το οποίο αποτελεί μέρος ευρύτερου, ευρωπαϊκού προγράμματος, το οποίο στοχεύει στη χρηματοοικονομική εκπαίδευση παιδιών.
 
Με την κοινή αντίληψη ότι η χρηματοοικονομική εκπαίδευση θα πρέπει να αρχίζει από μικρή ηλικία το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στηρίζει την εφαρμογή του προγράμματος σε Δημοτικά Σχολεία ανά το παγκύπριο, το οποίο διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Τραπεζών και οργάνωση από τον οργανισμό Junior Achievement. Το πρόγραμμα «τρέχει» από τις 20 Φεβρουαρίου μέχρι 31 Μαρτίου 2018 και αφορά σχολεία σε όλες τις Επαρχίες της Κύπρου. Ταυτόχρονα, παρόμοια προγράμματα πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την Ευρώπη, είτε με ιδιωτική πρωτοβουλία, είτε ως μέρος κρατικών προγραμμάτων είτε μέσω των τοπικών Συνδέσμων ή Ενώσεων Τραπεζών και υπό την ευρύτερη καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας (γνωστής ως EBF), της οποίας ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου είναι πλήρες μέλος.
 
Μάλιστα, φέτος το πρόγραμμα στην Κύπρο θα είναι πιο διευρυμένο από κάθε άλλη χρονιά, αφού θα εφαρμοστεί σε 12 σχολεία και συνολικά 600 μαθητές θα λάβουν την πολύτιμη γνώση για βασικά χρηματοοικονομικά θέματα, μέσω εκπαιδευτικών παιχνιδιών, ομαδικών δραστηριοτήτων και ασκήσεων προσομοίωσης. Σημειώνεται ακόμη ότι, συνολικά 25 εκπαιδευτές από τράπεζες-μέλη του Συνδέσμου Τραπεζών και άλλους οργανισμούς πλήρως εθελοντικά εκπαιδεύουν τους μαθητές για τη διαχρονική αξία της γνώσης για τον καλύτερο δυνατό χειρισμό των οικονομικών ενός νοικοκυριού ή μιας επιχείρησης.
 
Βασικές πληροφορίες για τον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου
O Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου, εκπροσωπώντας πέραν του 90% της αγοράς (τόσο από πλευράς καταθέσεων όσο και από άποψης δανείων) αποτελεί την ισχυρότερη φωνή έκφρασης του τραπεζικού συστήματος της χώρας. Στόχος του είναι να προωθεί στα απαραίτητα κέντρα λήψεως αποφάσεων τις θέσεις των μελών του, στηριζόμενος πάντα επί τεχνικών παραμέτρων και με απώτερο σκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας. Πάνω σε αυτή τη βάση εφαρμόζει και προγράμματα χρηματοοικονομικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες. Το πρόγραμμα του Junior Achievement «Ξοδεύοντας Έξυπνα» αποτελεί την κυριότερη δράση χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης μαθητών στην Κύπρο, σε επίπεδο παιδιών Δημοτικής Εκπαίδευσης και στόχος είναι κάθε χρόνο το πρόγραμμα να διευρύνεται, καλύπτοντας όλο και περισσότερα σχολεία της Κύπρου.
 

 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor