Ημερίδα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018

Την Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018, στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: «Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό. Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινά από εσένα».
Η ημερίδα, που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με τη CYTA και την MTN με την υποστήριξη των εταίρων του έργου CyberSafety και του ευρωπαϊκού προγράμματος Safer Internet for Kids φιλοξενήθηκε με επιτυχία στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία».
 
Με στόχο την καλλιέργεια υπευθυνότητας, σεβασμού, ήθους και ενσυναίσθησης, η ημερίδα λειτούργησε ως μια υπενθύμιση του καθήκοντος όλων, της πολιτείας, των εκπαιδευτικών, των φορέων που ασχολούνται με το Διαδίκτυο, των γονιών και των παιδιών, να μετατραπεί το Διαδίκτυο σε έναν καλύτερο και ασφαλέστερο χώρο επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και μάθησης.
 
Την ημερίδα, που χαιρέτισε ο έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Δρας Κώστας Καδής, παρακολούθησαν 700 μαθητές Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης από όλα τα σχολεία της Κύπρου, συνοδευόμενοι από γονείς και εκπαιδευτικούς. Τον χαιρετισμό ακολούθησαν εισηγήσεις εξειδικευμένων επιστημόνων για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, με ενημέρωση και τρόπους αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων αλλά και ενημέρωση για προοπτικές για δημιουργική αξιοποίησή του.
 
Επιπλέον  δύο ομιλητές μοιράστηκαν με το κοινό προσωπικές τους εμπειρίες και μέσα από αυτές ανάδειξαν θέματα όπως ο σεβασμός και η υπεύθυνη συμπεριφορά στο Διαδίκτυο.
 
Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν: «Τα αλγοριθμικά μέσα και οι κοινωνικές τους επιπτώσεις» από τη Δρα Δήμητρα Μηλιώνη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου ΤΕΠΑΚ, «Σέβομαι τη διαφορετικότητα» από τον κ. Γιώργο Σολέα, η «Χρήση Διαδικτύου και νέοι: Η πρόκληση στην 4η βιομηχανική επανάσταση», από τον κ. Γιώργο Δελλαπόρτα, Telecom & IoT Expert, και «Σεβασμός στον εαυτό σου, σεβασμό στους άλλους - Μια πραγματική ιστορία ασφάλειας στο διαδίκτυο» από την κα Άντρεα Σολομωνίδου.
 
Επιπλέον των εισηγήσεων, προβλήθηκαν τα 6 βραβευθέντα βίντεο από το Διαγωνισμό παραγωγής σύντομου βίντεο από μαθητές, με θέμα «Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό. Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινά από εσένα»  που δημιούργησαν μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια της Κύπρου.
 
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε Έκθεση Αφίσας ενώ διαδραστική δραστηριότητα με το κοινό έλαβε μέρος από τους κ. Κώστα Πρίγκιπα και κα Άντρη Χριστοφόρου. Όλα είχαν κοινή θεματική, την ασφαλή και δημιουργική χρήση του διαδικτύου.
 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor