MAS Supermarkets: Το δίκτυο μεγαλώνει

  11/07/2022 16:21
MAS Supermarkets: Το δίκτυο μεγαλώνει

MAS Supermarkets: Το δίκτυο μεγαλώνει

  11/07/2022 16:21

Oι Yπεραγορές MAS, η μεγαλύτερη σε αριθμό καταστημάτων αλυσίδα με 50 υπεραγορές, ιδρύθηκαν το 1996, εργοδοτούν 500 άτομα και έχουν ετήσιο τζίρο 136 εκατ. ευρώ. Αποτελούν μια καθαρόαιμη συνεχώς αναπτυσσόμενη κυπριακή εταιρεία, που λειτουργεί ως μια πραγματική ομπρέλα προστασίας για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των μελών της.

Οι Υπεραγορές MAS είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα υπεραγορών παγκύπρια σε αριθμό καταστημάτων. Κάθε κατάστημα της αλυσίδας απολαμβάνει ένα υγιές καθεστώς αυτονομίας και γεωγραφικής αποκλειστικότητας στη βάση και στο πλαίσιο ενός ενιαίου επαγγελματικού σχεδιασμού.  Ο σχεδιασμός αυτός επιτρέπει στα μέλη του δικτύου να έχουν τη δυνατότητα ανταγωνιστικών τιμών, μέσω των κοινών αγορών, διαθέτοντας την πιο ολοκληρωμένη γκάμα ιδιωτικής ετικέτας που υπάρχει στο νησί με 1.600 και πλέον προϊόντα. Τα brands που εκπροσωπεί η εταιρεία είναι τα Mas Best Brand, Mr. Grand και Από τον Τόπο μας. Έτσι, οι υπεραγορές MAS αποτελούν μια καθαρόαιμη κυπριακή εταιρεία που λειτουργεί ως μια πραγματική ομπρέλα προστασίας, κάτω από την οποία φροντίζει να εξασφαλίζει τη συνεχή βιωσιμότητα και ανάπτυξη όλων των μελών της.

Προστασία μικρομεσαίων

Οι Υπεραγορές MAS είναι ένας από τους πρώτους συνδέσμους υπεραγορών που δημιουργήθηκαν στην Κύπρο το 1996 με επτά αυτόνομες υπεραγορές. Βασικός στόχος, όπως προκύπτει από τη θεμελιώδη φιλοσοφία που διέπει τον σύνδεσμο, ήταν και εξακολουθεί να είναι η προστασία των μικρομεσαίων υπεραγορών από την αυξανόμενη άφιξη νέων μη εγχώριων παικτών στην αγορά και από τον κλιμακούμενο ανταγωνισμό, που προκαλείται από τους μεγάλους διεθνείς οργανισμούς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο. Σήμερα υπάρχουν 50 Υπεραγορές MAS σε όλο το νησί, με μια μεγάλη πελατειακή βάση που επωφελείται από τις τακτικές προσφορές και τις χαμηλές τιμές, στις οποίες διατίθεται η γκάμα των προϊόντων του δικτύου. Οι προνομιακές αυτές τιμές προκύπτουν ως αποτέλεσμα της δυναμικής των συλλογικών διαπραγματεύσεων που διεξάγει ο όμιλος, οι οποίες ως τελικό αποδέκτη και ωφελούμενο έχουν αφενός το κάθε μέλος του συνδέσμου και αφετέρου τον κάθε πελάτη και τις εξατομικευμένες του ανάγκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύνδεσμος εμπορεύεται όλα τα διεθνή εμπορικά σήματα, ενώ παράλληλα διαθέτει μια ευρεία γκάμα προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Στις υπεραγορές MAS πληρούνται με αυστηρότητα και ευλάβεια όλα τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας, η εφαρμογή των οποίων εξασφαλίζεται μέσω των συνεχών εργαστηριακών ελέγχων και της στενής συνεργασίας με τους προμηθευτές, που ελέγχονται στη βάση τήρησης των πιστοποιήσεων ISO και HACCP.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Υπεραγορών MAS, σε σχέση με τις άλλες ενώσεις υπεραγορών της Κύπρου, εντοπίζονται τόσο στο στρατηγικό επίπεδο και στον σχεδιασμό όσο και στη δομική σύνθεση, καθώς ο όμιλος διαθέτει στις εγκαταστάσεις του μονάδα κεντρικής αγοράς και εισαγωγής, μονάδα κεντρικής διανομής, καθώς και ένα κεντρικό γραφείο πληρωμών. Όπως προκύπτει από τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης και διεύρυνσης του ομίλου, μέχρι και το 2025 το δίκτυο των συνεργαζόμενων υπεραγορών θα περιλαμβάνει 75 καταστήματα με τον συνολικό κύκλο εργασιών να υπερβαίνει τα 220 εκατ. ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι κατηγορίες των προϊόντων MAS, που σημειώνουν διαρκή άνοδο, περιλαμβάνουν ολόκληρη την γκάμα προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και αφορούν στις κατηγορίες τρόφιμα και μη τρόφιμα, λόγω της χαμηλής τιμής και της υψηλής ποιότητάς τους.

Σημαντικός τζίρος

Η παγκόσμια οικονομία υπέστη ένα τεράστιο σοκ λόγω της πανδημίας covid-19. Τα δεδομένα δείχνουν ότι θα περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να ανακάμψει η αγορά από αυτό το σοκ. Οι περισσότερες χώρες έχουν εξαγγείλει μέτρα για να στηρίξουν τους τομείς που πιθανώς να έχουν επηρεαστεί περισσότερο, καθώς η έκταση του προβλήματος που ανέκυψε στην πραγματική οικονομία είναι τεράστια. Οι υπεραγορές είναι ένας από τους κλάδους του λιανικού εμπορίου, ο οποίος συνέχισε τις δραστηριότητές του, αφού αξιοποίησε διάφορα μέσα εξυπηρέτησης των πελατών, όπως διαδικτυακές παραγγελίες και υπηρεσίες delivery, προσαρμοζόμενος στις ανάγκες που δημιουργήσαν οι καινοφανείς συνθήκες. Οι πωλήσεις τροφίμων παρουσίασαν εκθετικό ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος οφείλεται στην επίδραση της πανδημίας. Ως αποτέλεσμα της αυξητικής αυτής τάσης είναι η καταγραφή σημαντικού τζίρου από το δίκτυο των καταστημάτων μας.

Αντιμετώπιση MAS

Η εταιρική στρατηγική του Ομίλου Υπεραγορές MAS, σε αυτή την περίοδο κρίσης και προκλήσεων, υπήρξε ο πυλώνας πάνω στον οποίο στηρίχθηκε η σταθερότητα και η βιωσιμότητα του δικτύου του. Ο προσεκτικός σχεδιασμός και το διορατικό, μακροπρόθεσμα λειτουργικό και ευέλικτο μικροοικονομικό και μακροοικονομικό του πλάνο, εξασφάλισε την επιβίωση και την ομαλότητα των εργασιών του.  Το ουσιαστικό δίδαγμα που υιοθέτησε το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου από τα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία, είναι πως μονάχα με ένα στρατηγικά καινοτόμο και ευέλικτο πλάνο δράσης μπορεί να διατηρηθεί η ασφάλεια και η ταχύτητα ανάκαμψης. Οι επιχειρήσεις πλέον καλούνται να ανταπεξέλθουν σε μια καινούργια παγκόσμια πραγματικότητα, ανταποκρινόμενες στις ραγδαία μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της εποχής. Η ταχύτητα της προσαρμογής και των αντανακλαστικών τους είναι αυτή που εν πολλοίς θα διαμορφώσει και τη μετέπειτα πορεία της εξέλιξής τους.

Διευθυντική Ομάδα

Λούκας Ζουρίδης, Γενικός Διευθυντής

Χαρά Μιχαήλ, Υπεύθυνη Λογιστηρίου

Γεωργίου Μαρία, Υπεύθυνη Προώθησης Διαφήμισης και Κοινωνικής Ευθύνης

Λία Ανεστάκη, Υπεύθυνη Πληροφορικής

Μάριος Καταλάνος, Υπεύθυνος Αγορών

Σάκης Πέτσος, Υπεύθυνος Συμφωνιών

Δώρα Γεωργίου, Υπεύθυνη Αγορών Αποθήκης

Μαρία Λουκά, Επιθεωρήτρια Δικτύου Πωλήσεων

Ειρήνη Σουρουπή, Υπεύθυνη Αποθήκης

Χρίστος Κούσουλος, Υπεύθυνος Ανάπτυξης Καταστημάτων

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση: Ερμού 13 A, Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22015959

Φαξ: 22461194

E-mail: info@mascy.net,

Ιστοσελίδα: mas.com.cy

RELATED ARTICLES

Πίσω στην αρχή της σελίδας