KEAN Soft Drinks Ltd: Επτά δεκαετίες FMCGs

  11/07/2022 16:10
KEAN Soft Drinks Ltd: Επτά δεκαετίες FMCGs

KEAN Soft Drinks Ltd: Επτά δεκαετίες FMCGs

  11/07/2022 16:10

Η KEAN Soft Drinks Ltd ιδρύθηκε το 1949 από τον χημικό Τάκη Χριστοδούλου, με σκοπό την παραγωγή χυμών από κυπριακά εσπεριδοειδή. Σήμερα διαθέτει ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο, που περιλαμβάνει κορυφαίας ποιότητας προϊόντα και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Άπω Ανατολή, την Αφρική και τις ΗΠΑ.

Η KEAN ήταν η πρώτη εταιρεία, που παρήγαγε το 1981 χυμούς σε συσκευασίες TetraPak στην Κύπρο. Τα τελευταία χρόνια προχώρησε στην ενσωμάτωση νέων προϊόντων στον όμιλό της μέσω της KEAN Trading Division, των θυγατρικών εταιρειών της KEAN Food Link Ltd και της KFL Logistics Ltd. Μέσω αυτών παρέχονται στο λιανικό εμπόριο και στον τομέα HORECA της κυπριακής αγοράς κατηγορίες προϊόντων ξηράς αποθήκευσης, συντήρησης και κατάψυξης. Η εταιρεία έχει ετήσιο τζίρο 40 εκατ. ευρώ, εργοδοτεί 197 άτομα και εκπροσωπεί τα brands: KEAN, KEANITA, Vimto, Seltzer, Pomilori, Heinz, Amoy, HP Sauces, Farley’s Lea & Perrins, Κρι Κρι, Kristi, Vici, KG Foods, Berly’s, Korfest, Olympos, Αγρόκηπος Χαλβατζή, Calvo, Pellito Nuts, Go Tan, Χυμοί ZΩΗ και Λαγάκης.

Brands με αξίες

Η ΚΕΑΝ είναι μια από τις πρώτες καθαρά κυπριακές εταιρείες στον τομέα των ταχυκινούμενων καταναλωτικών αγαθών (FMCGs), που διαχρονικό της όραμα είναι να διαθέτει υψηλής ποιότητας προϊόντα, να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κάθε εποχής, καθώς και να προσφέρει στην κυπριακή κοινωνία και οικονομία. Τα βασικά στοιχεία σε αυτό το όραμα επικεντρώνονται στο τρίπτυχο ακεραιότητα, καινοτομία, ποιότητα, όπου ακόμη και σήμερα, μετά από επτά δεκαετίες, διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Στην ΚΕΑΝ βλέπουν με περηφάνια τις επιδόσεις όλων των προϊόντων της, ειδικά στα δύσκολα δύο τελευταία χρόνια της πανδημίας αλλά και στην κρίσιμη περίοδο με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Κάποιες σταθερές αξίες, όπως η πορτοκαλάδα και η λεμονάδα ΚΕΑΝ, η θρυλική πλέον ΚΕΑΝΙΤΑ και το βολικό Squash σημειώνουν σταθερή άνοδο, απόδειξη ότι όχι μόνο δεν κούρασαν ως brands αλλά παραμένουν εδώ και δεκαετίες ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών παρά τον έντονο ανταγωνισμό. Κι αυτό οφείλεται καθαρά στην ποιότητα που χαρακτηρίζει τα προϊόντα μας. 

Για όλες τις γενιές

Στα 73, περίπου, χρόνια λειτουργία της, η ΚΕΑΝ έχει αντιμετωπίσει πολλές και διαφορετικές προκλήσεις, η πανδημία σίγουρα μία από τις σοβαρότερες, όμως είναι η δουλειά των ανθρώπων της να διδάσκονται από αυτές, να προσαρμόζονται ανάλογα και να προχωρούν μπροστά. Βάσει αυτών των δεδομένων, προσπαθούν να είναι έτοιμοι, για να ανταποκριθούν άμεσα με βάση τις εξελίξεις που τρέχουν με γοργούς ρυθμούς. Γι’ αυτό η ομάδα αναθεωρεί και διαμορφώνει στρατηγικά τα πλάνα της σε τακτική βάση με προβλέψεις και πιθανά σενάρια. Με την πάροδο του χρόνου κατάφεραν επίσης να αναπτύξουν ένα αποτελεσματικό δίκτυο ειδικών, οι οποίοι διευκολύνουν και διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας. Τα προϊόντα της KEAN είναι γνωστά για την ποιότητά τους, ενώ βασίζονται στην καινοτομία, για να διατηρουν τα brands φρέσκα και σχετικά με όλες τις γενιές και μάλιστα σε εποχές που διαρκώς αλλάζουν.

Διευθυντική Ομάδα

Μάριος Κασάπης, Γενικός Διευθυντής

Μάρλο Ευριπίδου, Group Marketing Manager

Μαρία Οδυσσέως, Deputy Marketing Manager

Chris Μαρκίδης, Director KEAN Group

Γιώργος Παναγιώτου, Plant Manager

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση: Προμαχών Ελευθερίας 35, 4103, Άγιος Αθανάσιος, Λεμεσός

Τηλέφωνο: 25883100

Φαξ: 25324289

E-mail: kean@keanltd.com.cy

RELATED ARTICLES

Πίσω στην αρχή της σελίδας