Eklekton Traditional Products: Εκλεκτά και ελληνικά

  11/07/2022 16:03
Eklekton Traditional Products: Εκλεκτά και ελληνικά

Eklekton Traditional Products: Εκλεκτά και ελληνικά

  11/07/2022 16:03

Η οικογενειακή επιχείρηση Eklekton Traditional Products, ιδιοκτησία της οικογένειας Χαραλαμπίδη, ιδρύθηκε το 2011 με σκοπό την ανάδειξη, προώθηση και πώληση εκλεκτών ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων.

Παρατηρώντας τη στροφή του καταναλωτικού κοινού προς την παράδοση και την αναζήτηση γνήσιων γεύσεων, η επιχείρηση εντοπίζει ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες φτιάχνουν μοναδικά, γνήσια, γευστικά, θρεπτικά και ποιοτικά προϊόντα, χρησιμοποιώντας αγνά υλικά χωρίς συντηρητικά. Βασικός στόχος της εταιρείας είναι να επιλέγει προϊόντα που αποτελούν συνώνυμο του ονόματός της «Εκλεκτόν».

Ταχεία ανάπτυξη 

Σήμερα αποτελεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στην κυπριακή αγορά στον τομέα των τροφίμων. Η Eklekton Traditional Products αντιπροσωπεύει (εισαγωγή, πώληση, διανομή) αποκλειστικά στην Κύπρο 10 αμιγώς ελληνικές και οικογενειακές επιχειρήσεις τροφίμων. Τα προϊόντα της έχουν αγαπηθεί από το καταναλωτικό κοινό και διανέμονται παγκύπρια σε σουπερμάρκετ, μίνι μάρκετ, υπεραγορές, φρουταγορές, καφετέριες, εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα delicatessen, μαγαζιά βιολογικών ειδών καθώς και σε άλλα επιλεγμένα σημεία πώλησης. Η επιχείρηση συνεχίζει δυναμικά τον εμπλουτισμό της γκάμας των προϊόντων της με νέα παραδοσιακά/γκουρμέ/βιολογικά ελληνικά προϊόντα. Η Eklekton Traditional Products έχει βοηθήσει τα μέγιστα στην ανάδειξη και προώθηση εκλεκτών ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων αλλά και του τομέα γενικότερα.

Μεγάλη γκάμα κωδικών

Η εταιρεία διαθέτει στην γκάμα των προϊόντων της πέραν των 400 διαφορετικών κωδικών σε 200 διαφορετικά σημεία πώλησης, διατηρώντας ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο αγαστών συνεργασιών. Ο Εύρος Χαραλαμπίδης, διευθυντής της εταιρείας, αναφέρει: «Έχουμε δημιουργήσει εξαιρετικές σχέσεις με τους συνεργάτες μας στην Ελλάδα, ενώ διατηρούμε άριστες σχέσεις με τους συνεργάτες μας στην Κύπρο. Προσφέρουμε στον καταναλωτή εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα σε πολύ προσιτές τιμές και έχουμε καταφέρει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αποκτήσουμε χιλιάδες fans των προϊόντων που εμπορευόμαστε. Αυτό το πετύχαμε με σκληρή δουλειά, σωστή προετοιμασία και πείσμα. Η πορεία δεν ήταν εύκολη και ο ανταγωνισμός πολύ μεγάλος, αλλά έχοντας πάντα ως γνώμονα την αγάπη σε αυτό που κάνουμε, συνεχίζουμε να προσφέρουμε δυναμικά στον καταναλωτή προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και να προχωράμε καινοτομώντας με προσεκτικό σχεδιασμό και σταθερά βήματα».

Τα πιο δημοφιλή

Τους τελευταίους μήνες μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι κατηγορίες των χειροποίητων παξιμαδιών ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥΣ, των artisanal ζυμαρικών ΑΓΡΟΖΥΜΗ, των αλειμμάτων ξηρών καρπών ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΡΠΟΣ, οι μπάρες πρωτεΐνης και ενέργειας χωρίς συντηρητικά ΑΓΑΠΗΤΟΣ και το εξαιρετικής ποιότητας Κρητικό Θυμαρίσιο Μέλι ΣΑΒΙΟΛΑΚΗΣ «ΣΦΑΚΙΑΝΟ». Την ίδια ώρα, η πανδημία που είχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των μετακινήσεων, έδωσε μια περαιτέρω ώθηση στους τομείς των FMCGs. Σε ό,τι αφορά την Eklekton Traditional Products έχει παρατηρηθεί μια συγκρατημένη άνοδος στις πωλήσεις, γεγονός το οποίο η διεύθυνση ευελπιστεί να συνεχίσει και στην μετά την πανδημία εποχή.

Οι 10 αντιπροσωπείες της Eklekton Traditional Products

ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥΣ

Περιοχή: Σφακιά Κρήτης

Προϊόντα: Χειροποίητα παραδοσιακά

κουλουράκια, κριτσίνια και παξιμάδια, μπουκιές (συμβατικά και βιολογικά) χωρίς συντηρητικά

ΡΙΖΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ DELICATESSEN

Περιοχή: Κρόκος Κοζάνης

Προϊόντα: Χειροποίητα αλείμματα 100% φρούτων (συμβατικά και βιολογικά) χωρίς προσθήκη ζάχαρης και πηκτίνης και αλείμματα πιπεριάς Φλωρίνης

ΑΓΡΟΖΥΜΗ

Περιοχή: Αραβησσός Γιαννιτσών

Προϊόντα: Παραδοσιακά και artisanal ζυμαρικά

(συμβατικά και βιολογικά)

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΓΑΠΗΤΟΣ

Περιοχή: Θεσσαλονίκη

Προϊόντα: Χειροποίητες και artisan

σοκολάτες, μπάρες ενέργειας και πρωτεΐνης, artisan cookies, soko-wafers, αλείμματα ξηρών καρπών με σοκολάτα, χειροποίητα παστέλια

LENAS GOURMET

Περιοχή: Ζευγολατιό Κορινθίας

Προϊόντα: Αλείμματα ξηρών καρπών και αλείμματα με ταχίνι

NOVEL TRADITION FOODS

Περιοχή: Αθήνα

Προϊόντα: Κρίταμο Ιονίου

ΣΑΒΙΟΛΑΚΗΣ

Περιοχή: Σφακιά Κρήτης

Προϊόντα: Κρητικό Θυμαρίσιο Μέλι «ΣΦΑΚΙΑΝΟ»

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΡΠΟΣ

Περιοχή: Ηράκλεια Σερρών

Προϊόντα: Φιστικοβούτυρο χωρίς προσθήκη ζάχαρης, αλατιού και φοινικέλαιου, αλείμματα 100% ξηρών καρπών, αλείμματα με ταχίνι, μπάρες με φιστικοβούτυρα, παστέλια, χειροποίητο σερραϊκό πατατάκι «Roots»

ΜΕΛΙ ΣΑΜΑΡΙΑ

Περιοχή: Αγία Ρούμελη, Σφακιά Κρήτης

Προϊόντα: Αλείμματα με κρητικό μέλι (από θυμάρι και πεύκο) με ξηρούς καρπούς

LIASTO

Περιοχή: Κυρτώνη, Αταλάντη

Προϊόντα: Λιαστή ντομάτα (συμβατική και βιολογική), πάστα λιαστής ντομάτας (συμβατική και βιολογική) και βιολογικές ελιές.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση: Ροδόπης 3, 2415, Έγκωμη, Λευκωσία

Τηλέφωνα: 99495747, 99556868, 99604848

Φαξ: 22350726

E-mail: eklekton@cytanet.com.cy και ekletkontraditionalproducts@gmail.com

RELATED ARTICLES

Πίσω στην αρχή της σελίδας