Εύρηκα: Ένα Umbrella Brand

Η Εύρηκα είναι μια brand-building εταιρεία με δικές της μάρκες, τι οποίες εμπορεύεται από το 1959, όταν ιδρύθηκε στην Αμμόχωστο από τον Ξάνθο Σαρρή. Δραστηριοποιείται στο κυπριακό λιανεμπόριο προσφέροντας προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, ενώ από το 2008 εξελίσσεται και ως εταιρεία παροχής υπηρεσιών τρίτων, διεισδύοντας έτσι και σε νέες κατηγορίες.

Το 1959 ήταν η χρονιά γέννησης της μάρκας Εύρηκα με το Εύρηκα Λευκαντικό. Μετά τη μεγάλη επιτυχία, το 1960 ήρθε το πρώτο line extension της μάρκας, το πρώτο εμφιαλωμένο υγρό πιάτων στην κυπριακή αγορά, Εύρηκα Υγρό. Σήμερα, 63 χρόνια μετά, η μάρκα Εύρηκα είναι ένα μεγάλο και επιτυχημένο Umbrella Brand. Με μεγάλη γκάμα στα ενισχυτικά πλύσης, λεύκανσης και καταπολέμησης των λεκέδων, με χρωμοσυλλέκτες και αποσκληρυντικά νερού. Πρόκειται για τη μάρκα - συνώνυμο της απόλυτης καθαριότητας και φροντίδας των ρούχων. 

Καινοτόμα προϊόντα

Το Εύρηκα Μασσαλίας (υγρό) και το Εύρηκα Active Care (σκόνη) φέρνουν την Εύρηκα στη δεύτερη θέση (RAI Consultants) με ελάχιστη απόκλιση από την πρώτη μάρκα. Το Εύρηκα Μασσαλίας Antibacterial αποτελεί καινοτομία, αφού είναι το μόνο απορρυπαντικό που προσφέρει 99,9% απολύμανση με την καθαριότητα των ρούχων! To μαλακτικό Εύρηκα Μασσαλίας Secrets συμπληρώνει τη φροντίδα των ρούχων, αφού με το μοναδικό καινοτόμο concept - ίδιο άρωμα με το απορρυπαντικό - χαρίζει υπέροχο άρωμα και απαλότητα. Το Εύρηκα Μασσαλίας Secrets Black είναι άλλη μία καινοτομία, αφού με το Color Fixative είναι το μόνο μαλακτικό που προσφέρει προστασία στα μαύρα και σκούρα ρούχα. Αντίστοιχα, το Εύρηκα Μασσαλίας Secrets White, είναι το μόνο μαλακτικό με Optical Brightener, που επαναφέρει τη λευκότητα και φωτίζει τα άσπρα. Αφοσιωμένη στην φροντίδα της οικογένειας, η μάρκα Εύρηκα δεν θα μπορούσε να μην δημιουργήσει προϊόντα και για το παιδί. Το Εύρηκα Μασσαλίας Baby φροντίζει με ευαισθησία την καθαριότητα των βρεφικών ρούχων, ενώ το Εύρηκα Newborn με 94% φυσικά και φυτικής προέλευσης συστατικά φροντίζει τα ρουχαλάκια του νεογέννητου μωρού. Τη βρεφική φροντίδα συμπληρώνει το υγρό για τα βρεφικά σκεύη, Εύρηκα Βaby.

Κίνητρο ο σεβασμός

Ο σεβασμός στον καταναλωτή είναι το ισχυρότερο κίνητρο εξέλιξης των δραστηριοτήτων μας και η φροντίδα της οικογένειας είναι ο οδηγός μας, αποδεικνύοντας ότι η αγάπη και η εκτίμηση στον άνθρωπο παραμένει η μεγαλύτερη μας αξία. Τα τμήματα Marketing και Research & Development ψάχνουν συνεχώς για νέα προϊόντα και αναβαθμίσεις των υφιστάμενων, έτσι ώστε να προσφέρουμε ποιοτικά προϊόντα, σε λογική τιμή, που να διευκολύνουν τον σύγχρονο καταναλωτή.

Ευέλικτη στρατηγική

Η πανδημία και οι τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Κύπρου έχουν επηρεάσει πολύπλευρα τις αγορές μας. Ο καταναλωτής έχει ήδη επηρεαστεί οικονομικά, άρα είναι πιο συγκρατημένος και ψάχνεται περισσότερο, κάτι το οποίο έχει οδηγήσει σε μερική πτώση των αγορών. Λόγω των καταστάσεων, έχουμε ως επακόλουθο μεγάλες αυξήσεις στα κοστολόγια και στις μεταφορές. Οι αυξήσεις είναι τέτοιες που δεν μπορούν να μεταφερθούν στον καταναλωτή, ο οποίος βιώνει τα αποτελέσματα του αυξανόμενου πληθωρισμού. Είμαστε ένας ευέλικτος οργανισμός, που αναθεωρούμε τη στρατηγική μας παρακολουθώντας αλλά και προσπαθώντας να προλάβουμε τις εξελίξεις. Το προωθητικό μας πλάνο ανά προϊόν και ανά πελάτη είναι πάντα ζωντανό, αφού στόχος μας είναι ο κάθε καταναλωτής Εύρηκα να βρίσκει τα αγαπημένα του προϊόντα σε συμφέρουσες τιμές. Στο πλαίσιο αυτό, χρησιμοποιούμε, αναλόγως, διαφοροποιημένες και ενίοτε πιο στοχευόμενες ενέργειες.

Διευθυντική Ομάδα

CEO: Νίκος Σαρρής

Γενικός Διευθυντής: Ιάσονας Νεοφύτου

Οικονομική Διευθύντρια: Μαρία Διχώρου

Διευθυντής Πωλήσεων: Παύλος Παύλου

Διευθύντρια Marketing: Nάτια Γάλλου Κύζη

Senior Brand managers: Νίκη Παπαβασιλείου, Γεωργία Νικήτα

Brand Μanagers: Ανάστης Πουργούρης, Φλωρεντία Τριγγίδου

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση: Αγίας Φυλάξεως 234, 3605, Λεμεσός

Τηλέφωνο: 25831000

E-mail: eureka@eureka.com

Ιστοσελίδα: www.eureka.com.cy 

Facebook: https://www.facebook.com/eurekacyprus/

Instagram: https://www.instagram.com/eureka.cyprus/

Δειτε Επισης

Pathin Trading Ltd: Όλο και περισσότερα brands
MAS Supermarkets: Το δίκτυο μεγαλώνει
KEAN Soft Drinks Ltd: Επτά δεκαετίες FMCGs
Eklekton Traditional Products: Εκλεκτά και ελληνικά
Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κύκκος: Brand με κοινωνική ευαισθησία
Όμιλος Χ.Α. Παπαέλληνας: Με όραμα και ηθική
Εύρηκα: Ένα Umbrella Brand
Α/φοί Πέτρου Γαλακτοκομικά Προϊόντα Λτδ: Αφοσίωση στην παράδοση
Η ανάγκη φέρνει deals