ΑΧΝΑΓΑΛ - 45 χρόνια ιστορίας

  29/04/2022 01:32
ΑΧΝΑΓΑΛ - 45 χρόνια ιστορίας

ΑΧΝΑΓΑΛ - 45 χρόνια ιστορίας

  29/04/2022 01:32

Το 1977 ο Λευτέρης Ελευθερίου, γεννημένος στο χωριό Άχνα, αποφάσισε να μετατρέψει το πάθος του για την τυροκομία σε επιχειρηματική ασχολία. Είχε ήδη ολοκληρώσει τις σπουδές του ως τυροκόμος στην Ελλάδα και ξεκίνησε την Αχναγάλ με ένα ξεκάθαρο όραμα: να ανακαλύψει τη χαμένη παράδοση και να βρει τρόπους να παράγει γαλακτοκομικά προϊόντα ανώτερης ποιότητας.

Ωσ αληθινός Κύπριος τυροκόμος, ο Λευτέρης ξεκίνησε παράγοντας τα παραδοσιακά κυπριακά τυριά, το χαλλούμι και το κεφαλοτύρι, χρησιμοποιώντας μια αυτοσχέδια γραμμή παραγωγής στην πίσω αυλή του σπιτιού που μεγάλωσε. 

Τη δεκαετία του 1980 και καθώς η παραγωγή συνέχιζε να αυξάνεται, το κάποτε μικρό εγχείρημα, με το όνομα Αχναγάλ, έπρεπε να μετακινηθεί σε μεγαλύτερη εγκατάσταση. Με τα χρόνια η Αχναγάλ έχει μεγαλώσει σημαντικά, τα μεγέθη έχουν αλλάξει κλίμακα και η παραγωγή έχει μετακινηθεί και πάλι σε εγκαταστάσεις μεγαλύτερες. Όμως, η καθημερινότητα του κ. Λευτέρη έχει παραμείνει η ίδια. Ο ίδιος είναι πάντα στην παραγωγή, τώρα όμως τα παιδιά του δουλεύουν μαζί του, και όλοι μαζί οδηγούν την Αχναγάλ σε καινούργιες και μεγάλες τροχιές.

Η φάρμα μας

Το 2001 αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τη δική μας φάρμα με αγελάδες και να αποκτήσουμε έλεγχο στην ποιότητα του γάλακτος που χρησιμοποιούμε στην παραγωγή μας.

Σήμερα, μετά από πολλά δύσκολα χρόνια και μεγάλη προσπάθεια, αισθανόμαστε ότι αυτό που πράξαμε ήταν το σωστό. Η φάρμα μας δίνει εκείνο το στρατηγικό πλεονέκτημα, που στα μάτια της αγοράς μεταφράζεται σε ανώτερη ποιότητα φρέσκου γάλακτος, σε εξαιρετική ποιότητα γιαουρτιού και σε μοναδική ποιότητα χαλλουμιού.

Το φρέσκο γάλα μας

Από το γάλα μας δεν αφαιρούμε την οσμή, αφήνουμε τον κόσμο να απολαύσει ένα γάλα που έχει μεγάλο σώμα και μια ντελικάτη επίγευση, που χαρακτηρίζεται από τα αρώματα της κυπριακής γης. Όλο το γάλα μας προέρχεται από τη δική μας φάρμα, από αγελάδες που τρέφονται με τροφή που κατά κόρον έρχεται από την περιοχή μας.         

Είμαστε διαφορετικοί

1. Η φάρμα μας είναι μια από τις πιο προηγμένες φάρμες της Ανατολικής Μεσογείου

2. Οι ανθρώπινες αξίες μας παραμένουν ίδιες και απαράλλακτες στη ζωή και την εργασία μας

3. Διατηρούμε το πάθος μας για γνώση μέσα από τη γαστρονομία

4. Κρατάμε τη δέσμευσή μας για διαφορετικότητα και καινοτομία

5. Μας διαφοροποιεί η αποφασιστικότητά μας να διανύσουμε ένα ακόμα έξτρα μίλι είτε στην εξυπηρέτηση είτε στη γνώση είτε στο όραμα

6. Διατηρούμε στενές ανθρώπινες σχέσεις με τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας

7. Το έδαφος και το κλίμα της περιοχής μας αποτελούν σημαντικότατο παράγοντα στο ανώτερης ποιότητας γάλα που παράγουμε.

ΣΤΟΙΧΕΙA ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση: Οδός Δημητρίου Φανή, Β’ Βιομηχανική Περιοχή Δασάκι Άχνας, 5523, Λάρνακα, Κύπρος

Τηλ: 24721033 / 24720002

Φαξ: 24722590

Email: info@achnagal.com, achnagal@gmail.com

RELATED ARTICLES

Πίσω στην αρχή της σελίδας